HomeWat is Bitcoin cash?

Wat is Bitcoin cash?

Bitcoin cash, uitleg en kopen

Specificaties voor Bitcoin Cash?

  • Afkorting: BCH
  • Protocol: Proof of work (mining)
  • Algoritme: SHA-256
  • Circulerende voorraad: 21.000.000

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die wordt aangeduid als BCH. Een groep invloedrijke miners (mijnwerkers), ontwikkelaars, investeerders en gebruikers die tegen de overeengekomen consensus zijn (aka BIP-91 of SegWit2x) hebben besloten om de originele Bitcoin-blokketen te forken en een nieuwe versie te maken met de naam "Bitcoin Cash". De officiële website van Bitcoin Cash definieert zichzelf als: Bitcoin Cash is peer-to-peer elektronisch geld voor het internet. Het is volledig gedecentraliseerd, zonder centrale bank en vereist geen vertrouwde derden om te werken.

bitcoin-cash

Bitcoin Cash (BCH)

Price
363,74

Wanneer is Bitcoin cash ontstaan?

Bitcoin Cash is ontstaan als hardfork uit Bitcoin. De hard fork datum was: 2017-08-01 12:20 p.m. UTC Sinds deze datum is deze hard fork bekend als Bitcoin Cash

Bitcoin Cash, wat is het?

Huidige koers

363,74
Bitcoin Cash

Marketcap
7,18 B
24H Volume
250,19 M
Supply
19,74 M BCH

De Bitcoin Cash hardfork

Er zijn nogal wat Bitcoin-vorken, maar geen enkele is zo bekend als Bitcoin Cash. Een fork wordt gemaakt wanneer de originele code van een blockchain wordt geüpdatet, maar slechts enkele knooppunten (computers) op de blockchain accepteren de update. De originele blockchain (zoals Bitcoin) blijft hetzelfde, en de bijgewerkte knooppunten splitsen zich af van de originele blockchain en maken een nieuwe blockchain aan (zoals Bitcoin Cash) en de munten op de blockchain worden apart en uniek van die op de originele blockchain. Iedereen die de originele munt vasthoudt op het moment dat deze gevorkt werd, krijgt automatisch de gevorkte versie van de munt die hij vasthield. Dus, als Bitcoin naar Bitcoin Cash gevorkt was, zou iemand die 10 BTC had automatisch een bepaald aantal BCH ontvangen hebben dat overeenkomt met de waarde van hun 10 BTC.

Wat zijn de voordelen?

Nieuwe naam - Met een nieuwe naam: Bitcoin Cash: lijkt het verschillende gebruikers aan te spreken die vinden dat Bitcoin een cash-achtig ding moet zijn dat gemakkelijk te ruilen is met minimaal tot geen kosten. Het toevoegen van 'Cash' aan Bitcoin moedigt dit gebruik aan.

Vergroting van de blokgrootte - Een bepaalde groep gebruikers, miners (mijnwerkers) en ontwikkelaars hebben altijd gepleit voor een grotere blokgrootte in BTC. Nu met Bitcoin Cash zijn ze gestart met een onmiddellijke verhoging van de blokgrootte naar 8MB.

Replay en Wipeout Protection - Als en wanneer BCH zich splitst, hebben ze een goed doordacht plan voor replay en wipeout protection voor beide ketens. Hierdoor zullen alle betrokkenen een minimum aan verstoringen hebben en kunnen beide ketens van daaruit vreedzaam naast elkaar bestaan.

Nieuw Transactietype - Als onderdeel van de replay-beschermingstechnologie heeft Bitcoin Cash een nieuw transactietype geïntroduceerd met extra voordelen zoals het ondertekenen van de invoerwaarde voor een betere beveiliging van de hardware portemonnee en het elimineren van het kwadratische hashing-probleem.

Bitcoin Cash

Bereken hoeveel Bitcoin Cash je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,318.04
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,517.11
eos
EOS (EOS) $ 0.613424
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442056
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.67
neo
NEO (NEO) $ 11.87
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176247