HomeWat is Cardano?

Wat is Cardano?

Wat is Cardano | Koop nu

Specificaties voor Cardano?

  • Afkorting: ADA
  • Protocol: Proof of Stake
  • Maximum voorraad: 45.000.000.000

Cardano is de thuisbasis van de Ada cryptocurrency, die gebruikt kan worden om digitaal geld te versturen en te ontvangen. Hierdoor, zijn snelle, directe overboekingen mogelijk die gegarandeerd veilig zijn door het gebruik van cryptografie. Een van de meest interessante projecten in Cardano is net als bij Ethereum,een slim contractplatform. Cardano biedt echter schaalbaarheid en veiligheid door middel van een gelaagde architectuur. Cardano's aanpak is uniek omdat het is gebouwd op wetenschappelijke filosofie en peer-reviewed academisch onderzoek.

cardano
cardano

Cardano (ADA)

Price
0,360293

Hoe is Cardano ontstaan?

Cardano werd geconceptualiseerd door Charles Hoskinson, die ook een van de medeoprichters van Ethereum is. Terwijl Ethereum bewonderenswaardig werk verricht als slim contractplatform, is het volgens Hoskinson een tweede generatie blockchain en had het een evolutie nodig. Wat Cardano bijzonder maakt is de enorme hoeveelheid zorg die aan het beheer ervan besteed wordt. Er zijn drie organisaties die voltijds werken om Cardano te ontwikkelen en te onderhouden. De Cardano Foundation, IOHK en Emurgo.

Cardano, wat is het

Huidige koers Cardano

0,360293
Cardano

Marketcap
12,78 B
24H Volume
232,51 M
Supply
35,41 B ADA

Waarom is Cardano een 3de generatie blockchain?

Hoskinson wist dat de blockchain nog meer moest evolueren. Hij nam de positieve elementen uit de eerste twee generaties van de blockchain en voegde er enkele eigen elementen aan toe. Wat daaruit voortkwam was Cardano.

De drie elementen die Cardano wilde oplossen waren:

  • Schaalbaarheid.
  • Interoperabiliteit.
  • Duurzaamheid.

Zoals gezegd is Cardano uniek in de zin dat het is gebouwd op wetenschappelijke filosofie en peer-reviewed academisch onderzoek. Alle engineering die erin zit heeft als uiteindelijk doel "High Assurance Code" te zijn. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat er een veel hoger geloof in de kwaliteit van de gebruikte code is. Dit zal volgens Hoskinson toekomstige gevallen zoals de ETH-ETC-splitsing voorkomen.

Conclusie

Cardano is niet alleen gebouwd op een solide filosofie, maar ook op hardcore wetenschap. Dat geeft het op zich al een belangrijke voorsprong op zijn concurrenten. En het feit dat iemand als Charles Hoskinson het voortouw neemt, voegt alleen maar meer geloofwaardigheid toe. We zullen tot 2019 moeten afwachten of ze echt al hun hoge beloftes kunnen waarmaken.

Cardano

Bereken hoeveel Cardano je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,275.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,495.11
eos
EOS (EOS) $ 0.567492
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385752
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.23
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176341