Wat is Cosmos?

Wat is Cosmos

Specificaties voor Cosmos?

  • Afkorting: ATOM
  • Protocol: Proof of Stake
  • Totale voorraad: 237.928.231

Cosmos (ATOM) is een gedecentraliseerd ecosysteem van onafhankelijke blockchains, waarvan de maker, All In Bits Inc (dba Tendermint Inc), hoopt dat het de basis vormt voor de volgende generatie internettechnologie. In plaats van deel te nemen aan de verdeling tussen de crypto-facties, brengt Cosmos ze allemaal samen, waardoor interoperabiliteit, valutawisselingen en een Internet of Blockchains (IoB) mogelijk worden. Atom (ATOM) is de eigen munt die door het netwerk wordt gebruikt en die ook de transacties symboliseert. Het team heeft in wezen twee componenten gebouwd om dit mogelijk te maken: Tendermint Core, en een Inter-Blockchain Communications (IBC) protocol. Samen vormen ze het Cosmos Network.

cosmos
cosmos

Cosmos Hub (ATOM)

Price
8,58

Wat doen deze componenten?

Tendermint Core

Tendermint is de open-source basislaag die fungeert als een blockchain ontwikkelplatform. Iedereen met een applicatie kan deze blockchain-in-a-box-implementatie gebruiken om zijn eigen gedecentraliseerde/gedistribueerde netwerk te integreren, samen met zijn eigen BFT-compatibele consensusmodel.

Inter blockchain communications

De volgende laag is de interconnectiviteitslaag die de communicatie tussen alle afzonderlijke ketens mogelijk maakt. Hierdoor ontstaat een reeks onderling verbonden zones en hubs die onafhankelijk van elkaar handelen, maar toch een gemeenschappelijke systeemarchitectuur delen. Dit is de belangrijkste laag voor de uitwisseling van token, data en digitale middelen tussen de ketens. Cosmos integreert processing/verificatie hubs om alles samen te laten draaien. Hubs gebruiken een Proof-of-Stake (PoS) consensus om Tendermint transacties te valideren.

Wat is Cosmos

Huidige koers

8,58
Cosmos Hub

Marketcap
3,35 B
24H Volume
393,10 M
Supply
390,69 M ATOM

Samenvatting van de ATOM token op het cosmos platform!

Cosmos heeft een totale voorraad van 237.928.231 ATOM. Meer dan 40 miljoen dollar aan ATOM wordt dagelijks verhandeld en de piekprijs was tot nu toe 8,31 dollar op 16 maart 2019. De Cosmos ICO werd gehouden op 6 april 2019 en bracht $17,3 miljoen aan ETH, BTC en USD op. Ongeveer 75 procent van het beschikbare aanbod aan tokens werd verkocht in de ICO, met 5 procent ingehouden voor investeerders, en 10 procent elk in handen van All in Bits en de Interchain Foundation.

ATOM wordt niet gemined. In plaats daarvan wordt het verdiend via een hybride PoS-algoritme. Hoe meer ATOM wordt ingezet, hoe groter de kans dat het een validator node wordt om een transactie te valideren en tokens te verdienen, hoewel het ook mogelijk is om je tokens te delegeren en een deel van de beloningen te ontvangen. Als een node oneerlijk blijkt te handelen, wordt deze onmiddellijk van het netwerk verwijderd en wordt het ATOM-saldo ervan 21 dagen vastgehouden terwijl de incidenten worden onderzocht. De gestoken munten worden dan vernietigd. De zomeraanval van 2019 heeft de 21 dagen wachttijd verwijderd en heeft slechte acteurs in staat gesteld om de munten te verwijderen voordat ze werden vernietigd.

ATOM wordt geaccepteerd op verschillende exchanges, waaronder Binance, BitForex, Huobi Global, Dcoin, Kraken, Bibox en OKEx. Handelsparen omvatten BTC, ETH, USDT en fiatvaluta's zoals EUR en KRW.

Cosmos

Bereken hoeveel Cosmos (ATOM) je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,000.95
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,223.39
eos
EOS (EOS) $ 0.906494
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500693
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 29.32
neo
NEO (NEO) $ 19.07
iota
IOTA (IOTA) $ 0.253147