HomeWat is Maker?

Wat is Maker?

Specificaties voor Maker?

  • Afkorting: MKR
  • ERC-20 token
  • Circulerende voorraad: 1.005.888

Maker (MKR) is een cryptocurrency project dat geïmplementeerd is op het Ethereum platform. De inheemse cryptocurrency van dit project is een ERC-20 token met afkorting MKR. Deze coin kan niet gemined worden. Maker produceert de stablecoin DAI, die geen volatiliteit heeft en zijn prijs gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. We kennen allemaal de andere stabiele munten zoals Tether en True USD. Deze munten krijgen echter veel kritiek te verduren omdat ze weinig transparant zijn. Maker project, vertegenwoordigd door MakerDAO, probeert de Dai-munt te stabiliseren met de ingebouwde MKR-munt. Deze aanpak komt dicht in de buurt van gedeeltelijk gereserveerd bankieren, waarbij slechts een klein deel van de stortingsverplichtingen van een bank wordt verlangd.

maker
maker

Maker (MKR)

Price
2.216,55

De relatie tussen Maker en DAI

DAI is een secured asset van een stabiele munt in de 21ste eeuw. De eerste gedecentraliseerde stabiele munt op de Etehereum blockchain. Met behulp van externe marktmechanismen en economische stimulansen stabiliseert het Maker-platform de kosten van een DAI op 1 USD. Zoals eerder vermeld is de Maker (MKR) munt een ERC-20 munt gebaseerd op het Ethereum platform. Maker is transparant over de ontwikkeling van de blockchain, want het personeel van Maker publiceert opnames van elke vergadering op de SoundCloud-pagina. MakerDao produceert DAI-munten met behulp van CDP-smartcontracten. Dit type slim contract wordt Collateralized Debt Position (CDP) genoemd. Dus het is geboekt met Ethereum cryptocurrency, en ETH-munten dekken alle activa. CDP-contracten bevatten ETH, en als er iets gebeurt, dekken MKR-munten alle verliezen. Meer dan 2,1 miljoen ETH zat vast in het Maker CDP-contract. De DAI-emissieregeling kan worden vergeleken met de uitgifte van geld dat door goud is veiliggesteld. Het verschil is dat Ether-cryptocurrency wordt gebruikt in plaats van goud: de gebruiker stuurt een bepaalde hoeveelheid ETH naar het slimme contract dat de penning uitgeeft.

Wat is Maker logo

Huidige koers

2.216,55
Maker

Marketcap
2,06 B
24H Volume
125,02 M
Supply
928,67 K MKR

De voordelen?

MakerDAO wordt beschouwd als een ambitieus project. Het is vooral gericht op de ontwikkeling van een gedecentraliseerde toekomst voor crypto-munten. Het platform is ook geladen met verschillende functies. In tegenstelling tot andere cryptosystemen heeft Maker een tweeledig beleid. Het omvat zowel DAI als MKR. De beide penningen zijn gebaseerd op ERC20.

Het is bekend dat Maker gebruik maakt van CDP-smartcontracten en MKR-munten om de stabiliteit van het DAI-muntstuk te handhaven op $1 US dollar. Maker is een gedecentraliseerd platform dat zich vooral richt op gedecentraliseerde uitwisselingen. Het wordt ondersteund door veel van de bekende beurzen in de wereld. MKR-houders krijgen het stemrecht in het Maker-platform. De MKR-houders zijn de mensen die worden behandeld als de kopers van de Dai-munt. MKR-houders worden geprikkeld om het platform te beheren.

Maker is een van de allereerste DAO's ooit.

Dai token staat bekend als een van de beste use-cases in de hele crypto-markt. Het wordt beschouwd als een essentieel instrument dat nodig is voor partnerprojecten. Het is noodzakelijk om het te integreren en ook waarde toe te voegen aan de klanten.

Maker

Bereken hoeveel Maker je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,167.19
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,483.80
eos
EOS (EOS) $ 0.564953
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386321
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.00
neo
NEO (NEO) $ 11.26
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175017