HomeWat is Polygon - Matic

Wat is Polygon - Matic

wat is polygon - matic

Specificaties voor Polygon

  • Afkorting: MATIC
  • ERC-20
  • Maximum voorraad: 10,000,000,000

Polygon is een layer 2 protocol of "sidechain" die naast de Ethereum blockchain draait. Hierdoor zijn snelle transacties en lage kosten mogelijk. MATIC is de cryptocurrency van het Polygon netwerk, die wordt gebruikt voor vergoedingen, staking en meer. Het project wil de massale invoering van cryptocurrencies stimuleren door de problemen van schaalbaarheid op veel blockchains op te lossen.

  • Het Polygon-platform, aangedreven door het MATIC-token, werd gelanceerd om Ethereum-compatibele projecten en blockchains te verbinden en te laten groeien.
  • MATIC tokens worden gebruikt om het Polygon netwerk te besturen en te beveiligen en transactiekosten te betalen.
  • Polygon gebruikt een aangepast proof-of-stake consensusmechanisme om het platform efficiënt te laten functioneren.

Waar komt de naam van?

matic-network
matic-network

Polygon (MATIC)

Price
0,651684

De naam MATIC komt van een eerdere fase in de ontwikkeling van Polygon. Na de lancering als Matic Network in oktober 2017, rebrandden de ontwikkelaars begin 2021 als Polygon.

De voordelen van Polygon

Mogelijkheid om transacties snel te verwerken: Door een consensusmechanisme te gebruiken dat het transactiebevestigingsproces in een enkel blok voltooit. Hierdoor kan Polygon snelle transactieverwerkingssnelheden handhaven. Polygon's gemiddelde blok verwerkingstijd is 2,1 seconden. De transactiekosten zijn constant laag: Polygon houdt zijn kosten om het platform te gebruiken laag, met een typische transactiekost van ongeveer $0,01. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

polygon logo

Huidige koers

Polygon (MATIC)
0.61%
$ 0.71016
$ 0.004332
⇣ 0.709352
18 May
⇡ 0.720157

Nadelen van polygon

Geen autonome blockchain: Polygon is een Layer 2 oplossing die bovenop het Ethereum platform werkt. Als het Ethereum platform ernstige verstoringen ondervindt of ophoudt te bestaan, dan zou Polygon waarschijnlijk zijn waarde verliezen. Beperkte use cases voor MATIC: De MATIC token is ontworpen om het Polygon platform te besturen en te beveiligen en transactiekosten te betalen. In tegenstelling tot sommige digitale valuta, wordt MATIC niet algemeen gebruikt voor alledaagse aankopen.

Hoe gebruik je het Polygon netwerk?

Om het Polygon-netwerk te proberen, moet u wat crypto sturen naar een compatibele cryptowallet. U kunt dan wat van uw crypto overbruggen naar het Polygon-netwerk. stablecoins zijn hiervoor een populaire keuze. U moet ook wat MATIC overbruggen om de transacties te doen. Zelfs een dollar of minder is genoeg omdat de kosten op het netwerk zo laag zijn.

Snelheid van het Polygon netwerk

Polygon kan tot 65.000 transacties per seconde uitvoeren op een enkele zijketen of sidechain. Dit loopt amen met een respectabele blokbevestigingstijd van minder dan twee seconden zoals eerder vermeld. Het raamwerk maakt het ook mogelijk om wereldwijd beschikbare gedecentraliseerde financiële toepassingen te creëren op één enkele fundamentele blockchain.

Polygon info

Bereken hoeveel Polygon je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19
eos
EOS (EOS) $ 0.814515
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.64
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216668