HomeWat is Near protocol?

Wat is Near protocol?

Het Near protocol, wat is het?

Specificaties

  • Afkorting: NEAR
  • Proof of Stakle
  • BEP 20
  • Maximum voorraad: 1,000,000,000

NEAR Protocol is een layer one blockchain cloud computing platform ontworpen en beheerd door de gemeenschap of community. Dit platform elimineert beperkingen die concurrerende blockchains in de weg hebben gezeten, zoals lage transactiesnelheden, lage doorvoer en slechte interoperabiliteit.

Goed voor DApps?

Dit biedt de ideale omgeving voor DApps en creëert een ontwikkelaar- en gebruikersvriendelijk platform. NEAR gebruikt bijvoorbeeld menselijk leesbare accountnamen, in tegenstelling tot de cryptografische wallet-adressen die gebruikelijk zijn bij Ethereum . NEAR introduceert ook unieke oplossingen voor schaalproblemen en heeft zijn eigen consensusmechanisme genaamd "Doomslug".

near
near

NEAR Protocol (NEAR)

Price
2,20

De community

NEAR Protocol wordt gebouwd door het NEAR Collective, de gemeenschap die de initiële code bijwerkt en updates uitbrengt voor het ecosysteem. Het verklaarde doel is een platform te bouwen dat "veilig genoeg is om waardevolle activa zoals geld of identiteit te beheren en performant genoeg om ze bruikbaar te maken voor gewone mensen". Flux, een protocol dat ontwikkelaars in staat stelt markten te creëren gebaseerd op activa, grondstoffen en gebeurtenissen in de echte wereld. Tot slot is er Mintbase, een NFT platform gebouwd op het NEAR Protocol.

Huidige koers Near protocol

NEAR Protocol (NEAR)
8.22%
$ 2.39
$ 0.196511
⇣ 2.38
30 Jan
⇡ 2.60

Door wie opgericht?

NEAR Protocol is opgericht door Erik Trautman, een ondernemer met ervaring op Wall Street en oprichter van Viking Education. Als 2de is er Illia Polosukhin, die meer dan tien jaar ervaring in de industrie heeft, waaronder drie jaar bij Google. Als derde Alexander Skidanov, een computerwetenschapper die bij Microsoft werkte en vervolgens bij memSQL terecht kwam.

Uniek omwille van de snelheid?

NEAR gebruikt zijn Nightshade technologie om transactie doorvoer enorm te verbeteren. Nightshade is een variatie op sharding, waarbij individuele sets van validators transacties parallel verwerken over meerdere sharded ketens, waardoor de totale capaciteit van de blockchain wordt verbeterd. In tegenstelling tot "gewone" sharding, produceren shards in Nightshade een fractie van het volgende blok, "chunks" genoemd. Door dit te doen, is het NEAR Protocol in staat om tot 100.000 transacties per seconde te bereiken

Sinds wanneer juist?

NEAR Protocol lanceerde zijn mainnet op 22 april 2020 met 1 miljard NEAR tokens gecreëerd bij genesis. 5% van de extra voorraad wordt elk jaar uitgegeven om het netwerk te ondersteunen als epoch beloningen, waarvan 90% naar validators gaat (4,5% totaal) en 10% naar de protocol schatkist (0,5% totaal). 30% van de transactiekosten wordt als korting uitgekeerd aan contracten die met een transactie interageren, terwijl de resterende 70% wordt verbrand.

Waar te koop?

NEAR is beschikbaar op Kucoin,Binance, Huobi Global, Mandala Exchange, FTX en OKEx.

Meer info?

Bereken hoeveel Near protocol je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 23,200.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,586.42
eos
EOS (EOS) $ 1.08
cardano
Cardano (ADA) $ 0.382266
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 21.82
neo
NEO (NEO) $ 8.32
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.229673