HomeWat is Near protocol?

Wat is Near protocol?

Het Near protocol, wat is het?

Specificaties

  • Afkorting: NEAR
  • Proof of Stake
  • BEP 20
  • Maximum voorraad: 1,000,000,000

NEAR Protocol is een layer one blockchain cloud computing platform ontworpen en beheerd door de NEAR community. Dit platform elimineert beperkingen die concurrerende blockchains in de weg hebben gezeten, zoals lage transactiesnelheden, lage doorvoer en slechte interoperabiliteit.

Goed voor DApps?

Dit biedt de ideale omgeving voor DApps en creëert een ontwikkelaar- en gebruikersvriendelijk platform. NEAR gebruikt bijvoorbeeld menselijk leesbare accountnamen, in tegenstelling tot de cryptografische wallet-adressen die gebruikelijk zijn bij Ethereum . NEAR introduceert ook unieke oplossingen voor schaalproblemen en heeft zijn eigen consensusmechanisme genaamd "Doomslug".

near
near

NEAR Protocol (NEAR)

Price
5,89

De community achter NEAR Protocol

Genoemd het NEAR Collective. Het is een gemeenschap die de initiële code bijwerkt en updates voor het ecosysteem vrijgeeft. Het verklaarde doel is een platform te bouwen dat "veilig genoeg is om waardevolle activa zoals geld of identiteit te beheren en performant genoeg om ze nuttig te maken voor gewone mensen".

De voordelen

Hoge transactiesnelheid:

NEAR heeft een snelle transactiesnelheid van 1000 transacties per seconde, waardoor het een geschikt platform is voor toepassingen die veel transacties vereisen.

Schaalbaarheid:

Het heeft een schaalbaarheidsmodel dat bekend staat als "sharding". Dit betekent dat het netwerk transacties kan verdelen over meerdere knooppunten, waardoor het meer transacties kan verwerken naarmate het netwerk groeit.

Lagere kosten:

Het NEAR-protocol heeft een economisch model dat ervoor zorgt dat transacties minder duur zijn. Dit maakt het een aantrekkelijk platform voor ontwikkelaars die toepassingen willen bouwen met een laag kostenmodel.

Eenvoudige ontwikkeling:

Het protocol biedt een eenvoudige ontwikkelomgeving waardoor ontwikkelaars gemakkelijk toepassingen kunnen bouwen zonder veel kennis van blockchain-technologie.

Interoperabiliteit:

Het NEAR-protocol is ontworpen om te werken met andere blockchains en interoperabiliteit mogelijk te maken. Dit betekent dat toepassingen op het NEAR-netwerk kunnen werken met andere blockchain-netwerken.

Sterke gemeenschap:

Een zeer sterke gemeenschap van ontwikkelaars en investeerders die het netwerk ondersteunen en het ecosysteem helpen groeien.

Huidige koers Near protocol

NEAR Protocol (NEAR)
6.21%
$ 6.42
$ 0.398789
⇣ 5.96
19 Jul
⇡ 6.43

Door wie opgericht?

NEAR Protocol is opgericht door Erik Trautman, een ondernemer met ervaring op Wall Street en oprichter van Viking Education. Als 2de is er Illia Polosukhin, die meer dan tien jaar ervaring in de industrie heeft, waaronder drie jaar bij Google. Als derde Alexander Skidanov, een computerwetenschapper die bij Microsoft werkte en vervolgens bij memSQL terecht kwam.

Uniek omwille van de snelheid?

NEAR gebruikt zijn Nightshade technologie om transactie doorvoer enorm te verbeteren. Nightshade is een variatie op sharding, waarbij individuele sets van validators transacties parallel verwerken over meerdere sharded ketens, waardoor de totale capaciteit van de blockchain wordt verbeterd. In tegenstelling tot "gewone" sharding, produceren shards in Nightshade een fractie van het volgende blok, "chunks" genoemd. Door dit te doen, is het NEAR Protocol in staat om tot 100.000 transacties per seconde te bereiken

Sinds wanneer juist?

NEAR Protocol lanceerde zijn mainnet op 22 april 2020 met 1 miljard NEAR tokens gecreëerd bij genesis. 5% van de extra voorraad wordt elk jaar uitgegeven om het netwerk te ondersteunen als epoch beloningen, waarvan 90% naar validators gaat (4,5% totaal) en 10% naar de protocol schatkist (0,5% totaal). 30% van de transactiekosten wordt als korting uitgekeerd aan contracten die met een transactie interageren, terwijl de resterende 70% wordt verbrand.

Waar te koop?

NEAR is beschikbaar op Kucoin,Binance, Huobi Global, Mandala Exchange, en OKEx.

Meer info?

Een deep dive in het Near Protocol

De race naar web 3.0

Het project wil een voorsprong nemen in de race om de infrastructuur voor Web 3.0. Hierdoor heeft getracht zich te onderscheiden door zijn unieke ontwikkelaars- en gebruikersvriendelijke functies. Met zijn schaalbare en gebruiksvriendelijke platform biedt NEAR Protocol een platform waarmee je DeFi apps en NFT's kunt creërenop een makkelijke manier. DeFi TVL 'total value locked' is voor NEAR slechts ongeveer 141,72 miljoen dollar. Het is een zeer jong ecosysteem en groeit momenteel snel. De meest dominante DeFi app die goed is voor meer dan 80% van de totale TVL is Ref Finance.

Bereken hoeveel Near je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,115.98
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,506.35
eos
EOS (EOS) $ 0.612002
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440513
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.78
iota
IOTA (IOTA) $ 0.17618