HomeWat is Polkadot?

Wat is Polkadot?

Wat is polkadot

Specificaties Polkadot

  • Afkorting: DOT
  • BEP-20 token
  • Totale voorraad: 1,103,303,471

Polkadot is een open-source sharding multichain-protocol dat de cross-chain overdracht van alle soorten gegevens of activa mogelijk maakt. Het zijn dus niet enkel crypto tokens. Het protocol zorgt er voor dat een een breed scala aan blockchains interoperabel met elkaar wordt. Deze interoperabiliteit heeft tot doel een volledig gedecentraliseerd en privaat web tot stand te brengen, dat door zijn gebruikers wordt gecontroleerd, en de creatie van nieuwe toepassingen, instellingen en diensten te vereenvoudigen.

Wat doet het Protocol

Het Polkadot-protocol verbindt publieke en private ketens, netwerken zonder toestemming, orakels en toekomstige technologieën, waardoor deze onafhankelijke blockchains vertrouwelijk informatie en transacties kunnen delen via de Polkadot-relayketen (verderop uitgelegd).

Wie heeft Polkadot opgericht?

Polkadot is opgericht door de Web3 Foundation, een Zwitserse stichting die is opgericht om een volledig functioneel en gebruikersvriendelijk gedecentraliseerd web mogelijk te maken, als een open-source project. De 3 bekendste oprichters binnen de Web3 foundation zijn Dr. Gavin Wood, Robert Habermeier en Peter Czaban.

Defi op zijn best

De Polkadot-relais chain wil zijn gebruikers de functionaliteiten van gedecentraliseerde financiering (DeFi) aanbieden en tegelijkertijd de gebruikers laten profiteren van een gebruiksvriendelijke interface. Het heeft onlangs zijn verwachte Parachain gelanceerd. Het systeem had onlangs zijn vierde veiling, deze werd gewonnen door Parallel Finance.

Vooruitzichten voor 2023 en verder

2023

De voorspelling voor 2023 zet zich af tegen alle negatieve en pessimistische trends. Het zou het begin kunnen betekenen van een tijdperk van hoop en optimisme. Polkadot prijs voorspelling. Geschatte prijs tussen $5.5 en $15. *Dit is geen financiel advies

2024

Geschatte prijs rond de $18. *Dit is geen financiel advies

Waarom zal Polkadot et goed doen in 2023 en 2024?

Het Polkadot-ecosysteem blijft groeien: Het Polkadot-netwerk blijft uitbreiden en trekt steeds meer ontwikkelaars en projecten aan. Dit kan leiden tot een toenemende vraag naar DOT.

De populariteit van gedecentraliseerde financiën (DeFi): Polkadot is een belangrijke speler in de DeFi-ruimte en dit kan de vraag naar DOT verhogen naarmate DeFi blijft groeien.

De algehele bullish trend van de cryptocurrency-markt: Als de cryptocurrency-markt blijft stijgen, kan dit ook een positief effect hebben op de prijs van DOT.

Waarom dan toch voorzichtigheid?

Er is heel veel concurrentie van andere blockchain-projecten en regelgevingsrisico's. Daarom is het belangrijk om uw eigen onderzoek te doen voordat u beslissingen neemt over investeringen in cryptocurrency. Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een financieel adviseur voordat u belegt.

Huidige koers Polkadot

Polkadot (DOT)
0.45%
$ 5.75
$ 0.025882
⇣ 5.74
23 Jun
⇡ 5.80

Wat is er nu speciaal aan deze Polkadot coin?

Polkadot is een multichain netwerk, wat betekent dat het vele transacties op meerdere ketens parallel ("parachains") kan verwerken. Deze parallelle verwerkingskracht verbetert de schaalbaarheid. Aangepaste blockchains zijn snel en eenvoudig te ontwikkelen via het Substrate framework en kunnen binnen enkele minuten worden aangesloten op het netwerk van Polkadot.

Het netwerk is ook zeer flexibel en adaptief, waardoor het delen van informatie en functionaliteit tussen deelnemers mogelijk is, vergelijkbaar met apps op een smartphone. Polkadot kan automatisch worden geüpgraded zonder dat er een fork nodig is om nieuwe functies te implementeren of bugs te verwijderen.

Het netwerk heeft een zeer geavanceerd gebruikersgestuurd bestuurssysteem dat ook helpt om het te beveiligen. Gemeenschappen kunnen het bestuur van hun blockchain op Polkadot aanpassen op basis van hun behoeften en evoluerende omstandigheden.

Waar kan ik Polkadot kopen.

Op dit moment kun je Polkadot kopen op een flink aantal exchanges zoals Coinmerce , Binance, Coinbase, KuCoin,

Polkadot in beeld

Polkadot

Bereken hoeveel Polkadot je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,275.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,495.11
eos
EOS (EOS) $ 0.567492
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385752
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.23
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176341