HomeWat is Polkadot?

Wat is Polkadot?

Specificaties Polkadot

  • Afkorting: DOT
  • BEP-20 token
  • Totale voorraad: 1,103,303,471

Polkadot is een open-source sharding multichain-protocol dat de cross-chain overdracht van alle soorten gegevens of activa mogelijk maakt, niet alleen tokens, waardoor een breed scala aan blockchains interoperabel met elkaar wordt. Deze interoperabiliteit heeft tot doel een volledig gedecentraliseerd en privaat web tot stand te brengen, dat door zijn gebruikers wordt gecontroleerd, en de creatie van nieuwe toepassingen, instellingen en diensten te vereenvoudigen. Het Polkadot-protocol verbindt publieke en private ketens, netwerken zonder toestemming, orakels en toekomstige technologieën, waardoor deze onafhankelijke blockchains vertrouwelijk informatie en transacties kunnen delen via de Polkadot-relayketen (verderop uitgelegd).

Wie heeft Polkadot opgericht?

Polkadot is opgericht door de Web3 Foundation, een Zwitserse stichting die is opgericht om een volledig functioneel en gebruikersvriendelijk gedecentraliseerd web mogelijk te maken, als een open-source project. De 3 bekendste oprichters binnen de Web3 foundation zijn Dr. Gavin Wood, Robert Habermeier en Peter Czaban.

Huidige koers Polkadot

Polkadot (DOT)
5.42%
$ 6.92
$ 0.375165
⇣ 6.62
4 Feb
⇡ 7.08

Wat is er nu speciaal aan deze Polkadot coin?

Polkadot is een multichain netwerk, wat betekent dat het vele transacties op meerdere ketens parallel ("parachains") kan verwerken. Deze parallelle verwerkingskracht verbetert de schaalbaarheid. Aangepaste blockchains zijn snel en eenvoudig te ontwikkelen via het Substrate framework en kunnen binnen enkele minuten worden aangesloten op het netwerk van Polkadot. Het netwerk is ook zeer flexibel en adaptief, waardoor het delen van informatie en functionaliteit tussen deelnemers mogelijk is, vergelijkbaar met apps op een smartphone. Polkadot kan automatisch worden geüpgraded zonder dat er een fork nodig is om nieuwe functies te implementeren of bugs te verwijderen. Het netwerk heeft een zeer geavanceerd gebruikersgestuurd bestuurssysteem dat ook helpt om het te beveiligen. Gemeenschappen kunnen het bestuur van hun blockchain op Polkadot aanpassen op basis van hun behoeften en evoluerende omstandigheden.

Polkadot

Bereken hoeveel Polkadot je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 23,413.27
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,659.70
eos
EOS (EOS) $ 1.10
cardano
Cardano (ADA) $ 0.401316
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.59
neo
NEO (NEO) $ 8.90
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.240321