HomeWat is Solana?

Wat is Solana?

Wat is Solana

Specificaties?

  • Afkorting: SOL
  • Protocol: Proof of Stake
  • ERC-20 token
  • Totale voorraad: 502.860.510

Solana is een open source-project dat vertrouwt op de permissievrije aard van Blockchain -technologie om gedecentraliseerde financiële (DeFi) oplossingen te bieden. Terwijl het idee en het eerste werk aan het project in 2017 begon, werd Solana officieel gelanceerd in maart 2020 door de Solana Foundation met hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. Om meer te weten te komen over dit project, bekijk onze deep dive van Solana. Het protocol is ontworpen om het maken van gedecentraliseerde apps (DApp) te vergemakkelijken.

Het doel van Solana

Het heeft als doel de schaalbaarheid te verbeteren door een proof-of-history (PoH) consensus te introduceren in combinatie met de onderliggende proof-of-stake (PoS) consensus van de blockchain. Vanwege het innovatieve hybride consensusmodel geniet Solana de belangstelling van zowel kleine handelaren als institutionele handelaren. Een belangrijk aandachtspunt voor de Solana Foundation is om gedecentraliseerde financiering op grotere schaal toegankelijk te maken.

Proof of History, wat is dat nu weer?

PoH is een bewijs om de volgorde en het tijdsverloop tussen gebeurtenissen te verifiëren. Men gebruikt het om het tijdsverloop zo te coderen in een grootboek. Je maakt als het ware een historisch verslag van een gebeurtenis in de tijd en slaagt dit op de blockchain op.

Bekijk onderstaand filmpje op Youtube om meer inzichten te krijgen in het Proof of history concept.

Huidige koers

Solana (SOL)
13.88%
$ 149.64
$ 20.77
⇣ 146.62
13 Apr
⇡ 174.78

Wie heeft het opgericht?

Anatoly Yakovenko - gestart by Qualcomm, nadien bij Dropbox samen met Greg Fitzgerald. Het Solana-protocol en het SOL-token zijn in 2020 vrijgegeven voor het publiek.

Is SOL een goede investering

Als layer 1 project lijkt Solana op een goede investering. Er zijn veel ontwikkelingen, er zit een groot team achter en ze zijn het Go to platform voor Play to Earn projecten. Het is dus best mogelijk om een stijging te verwachten op lange termijn. Doe echter je eigen onderzoek en beschouw dit niet als beleggingsadvies.

Wat is er nu zo speciaal aan Solana?

Een van de meest essentiële innovaties van Solana is de proof-of-history (PoH) consensus, ontwikkeld door Anatoly Yakovenko. Dit zorgt voor een grotere schaalbaarheid van het protocol, wat op zijn beurt de bruikbaarheid verhoogt.

Solana is bekend in de cryptocurrency wereld vanwege de ongelooflijk korte verwerkingstijden die de blockchain biedt. De hybride protocollen zorgen voor aanzienlijk kortere validatietijden. Dit voor zowel transactie als smart contract uitvoering. Met bliksemsnelle verwerkingstijden, heeft het project ook veel institutionele belangstelling getrokken.

Bekijk de introductie op Youtube

Extra info

Bereken hoeveel Solana je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,651.86
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,210.26
eos
EOS (EOS) $ 0.893321
cardano
Cardano (ADA) $ 0.495171
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.97
neo
NEO (NEO) $ 18.70
iota
IOTA (IOTA) $ 0.251472