Home Wat is Solana?

Wat is Solana?

solana-header

Specificaties voor Solana?

  • Afkorting: SOL
  • Protocol: Proof of Stake
  • ERC-20 token
  • Totale voorraad: 502.860.510

Solana is een open source-project dat vertrouwt op de permissievrije aard van blockchain-technologie om gedecentraliseerde financiële (DeFi) oplossingen te bieden. Terwijl het idee en het eerste werk aan het project in 2017 begon, werd Solana officieel gelanceerd in maart 2020 door de Solana Foundation met hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. Om meer te weten te komen over dit project, bekijk onze deep dive van Solana. Het Solana-protocol is ontworpen om het maken van gedecentraliseerde apps (DApp) te vergemakkelijken.

Het doel van Solana

Het heeft als doel de schaalbaarheid te verbeteren door een proof-of-history (PoH) consensus te introduceren in combinatie met de onderliggende proof-of-stake (PoS) consensus van de blockchain. Vanwege het innovatieve hybride consensusmodel geniet Solana de belangstelling van zowel kleine handelaren als institutionele handelaren. Een belangrijk aandachtspunt voor de Solana Foundation is om gedecentraliseerde financiering op grotere schaal toegankelijk te maken.

Huidige koers Solana

Solana (SOL)
5.57%
$ 32.71
$ 1.82
⇣ 32.68
1 Oct
⇡ 34.07

Wie heeft Solana opgericht?

Anatoly Yakovenko - gestart by Qualcomm, nadien bij Dropbox samen met Greg Fitzgerald. Het Solana-protocol en het SOL-token zijn in 2020 vrijgegeven voor het publiek.

Wat is er nu zo speciaal aan Solana?

Een van de meest essentiële innovaties van Solana is de proof-of-history (PoH) consensus, ontwikkeld door Anatoly Yakovenko. Dit zorgt voor een grotere schaalbaarheid van het protocol, wat op zijn beurt de bruikbaarheid verhoogt. Solana is bekend in de cryptocurrency-ruimte vanwege de ongelooflijk korte verwerkingstijden die de blockchain biedt. De hybride protocollen zorgen voor aanzienlijk kortere validatietijden voor zowel transactie als smart contract uitvoering. Met bliksemsnelle verwerkingstijden, heeft Solana ook veel institutionele belangstelling getrokken.

Solana

Bereken hoeveel Solana je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,291.75
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,311.67
eos
EOS (EOS) $ 1.21
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429932
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.44
neo
NEO (NEO) $ 8.78
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.294194