HomeWat is Stellar

Wat is Stellar

Wat is STellar

Specificaties voor Stellar?

  • Afkorting: XLM
  • Protocol: Proof of Stake
  • Totale voorraad: 50.001.803.906

Stellar is een open-source, gedecentraliseerd betalingsprotocol dat snelle, grensoverschrijdende transacties tussen twee valuta's mogelijk maakt. Net als bij andere cryptocurrencies werkt het met behulp van blockchain technologie. De oorspronkelijke activa op de chain, een digitale valuta, wordt lumen (XLM) genoemd. XLM is de motor van het Stellar netwerk en al zijn activiteiten, net zoals ether (ETH) de motor van het Ethereum netwerk is.

Stellar VS Lumen

Stellar is het platform en Lumen zijn de coins. Dit kan je vergelijken zoals Ripple en XRP

stellar
stellar

Stellar (XLM)

Price
0,099128

Hoe werkt het?

De standaard werkwijze van Stellar is vergelijkbaar met die van de meeste andere gedecentraliseerde betalingstechnologieën. Het draait op een netwerk van gedecentraliseerde servers met een gedistribueerd grootboek dat elke 2 tot 5 seconden wordt geüpdate tussen alle knooppunten. De meest prominente onderscheidende factor tussen Stellar en bitcoin is het consensusprotocol. Het consensusprotocol van Stellar is niet afhankelijk van mining en de hierbij horende miners om transacties goed te keuren. In plaats daarvan maakt het gebruik van het Federated Byzantine Agreement (FBA) algoritme, dat een snellere verwerking van transacties mogelijk maakt. Dit komt omdat het quorum slices (of een deel van het netwerk) gebruikt om een transactie goed te keuren en te valideren.

Nodes die andere nodes kiezen

Elke node in het Stellar netwerk kiest een andere set van "betrouwbare" nodes. Als een transactie eenmaal is goedgekeurd door alle knooppunten binnen deze set, dan wordt deze geacht te zijn goedgekeurd. Het verkorte proces heeft het netwerk van Stellar extreem snel gemaakt en er wordt gezegd dat het maar liefst 1.000 netwerk bewerkingen per seconde verwerkt.

Stellar, wat is het?

Huidige koers

0,099128
Stellar

Marketcap
2,87 B
24H Volume
31,28 M
Supply
28,96 B XLM

Cross border transfers via Stellar

Het huidige proces voor grensoverschrijdende transacties is ingewikkeld. Het vereist dat binnenlandse banken, rekeningen in buitenlandse rechtsgebieden in lokale valuta's aanhouden. Hun correspondentbanken moeten een soortgelijke rekening in het oorspronkelijke land beheren. Het Nostro-Vostro-proces, zoals het bekend is, voor grensoverschrijdende transacties met fiat valuta's is een langdurig proces waarbij rekeningen worden omgerekend en met elkaar in overeenstemming worden gebracht. Omdat het gelijktijdige validatie mogelijk maakt, kan de blockchain van Stellar de vertragingen en de complexiteit ervan verkorten of elimineren.

Bestaande Partnerships?

In 2016 kondigde het vooraanstaande technologieadviesbureau Deloitte ook een samenwerking met Stellar aan voor de ontwikkeling van een betaalapplicatie. Op een conferentie in 2017 bevestigde McCaleb dat 30 banken zich hebben aangemeld om de blockchain van Stellar te gebruiken voor grensoverschrijdende overmakingen. Betalingsdienst Stripe heeft de bitcoin verwijderd en de deur voor Stellar op zijn platform opengelaten. Update 2023: Ook Ibm en Credit Agricole behoren toto de partners.

Voordelen uitgelicht

Het Nostro vostro proces is een van de grootste voordelen. De cross-currency transactiefunctie heeft het proces van overzeese betalingen veel eenvoudiger en sneller gemaakt. Wanneer u een transactie uitvoert, kunt u Lumen kopen in uw lokale munt, de Euro. De lumen worden vervolgens naar de ontvanger gestuurd, die de tokens kan inwisselen voor zijn eigen lokale valuta. Naast snelheid richt het Stellar-netwerk zich ook op het laag houden van transactiekosten - wat betekent dat de dure kosten die gepaard gaan met bankoverschrijvingen niet langer aan de orde zijn.

Stellar op Youtube

Vooruitzichten voor 2023 en verder

Schaarste:

Stellar heeft de helft van zijn lumen vernietigd en is niet van plan er meer te creëren. Dit kan twijfel zaaien over zijn investeringspotentieel, maar het is belangrijk te erkennen dat de munt in de toekomst schaars zal zijn.

Prijsactie:

Momenteel staat XLM op $0,09. Terwijl XLM ooit een ATH gehad hebben van $0.9 Of we terug richting een nieuwe all time high kunnen is moeilijk in te schatten.

Stellar

Groei in accounts

Zoals je kan zien op onderstaande image, blijft de hoeveelheid accounts op het Stellar netwerk jaar op jaar toenemen. Image source: https://stellar.expert/explorer/public/

Stellar accounts groei

Bereken hoeveel Stellar je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,991.95
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.78
eos
EOS (EOS) $ 0.814741
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48186
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.63
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216466