HomeWat is Stellar

Wat is Stellar

Wat is STellar

Specificaties voor Stellar?

  • Afkorting: XLM
  • Protocol: Proof of Stake
  • Totale voorraad: 50.001.803.906

Stellar is een open-source, gedecentraliseerd betalingsprotocol dat snelle, grensoverschrijdende transacties tussen twee valuta's mogelijk maakt. Net als bij andere cryptocurrencies werkt het met behulp van blockchain technologie. De oorspronkelijke activa op de chain, een digitale valuta, wordt lumen (XLM) genoemd. XLM is de motor van het Stellar netwerk en al zijn activiteiten, net zoals ether (ETH) de motor van het Ethereum netwerk is.

stellar
stellar

Stellar (XLM)

Price
0,082881

Hoe werkt het?

De standaard werkwijze van Stellar is vergelijkbaar met die van de meeste andere gedecentraliseerde betalingstechnologieën. Het draait op een netwerk van gedecentraliseerde servers met een gedistribueerd grootboek dat elke 2 tot 5 seconden wordt geüpdate tussen alle knooppunten. De meest prominente onderscheidende factor tussen Stellar en bitcoin is het consensusprotocol. Het consensusprotocol van Stellar is niet afhankelijk van mining en de hierbij horende miners om transacties goed te keuren. In plaats daarvan maakt het gebruik van het Federated Byzantine Agreement (FBA) algoritme, dat een snellere verwerking van transacties mogelijk maakt. Dit komt omdat het quorum slices (of een deel van het netwerk) gebruikt om een transactie goed te keuren en te valideren. Elke node in het Stellar netwerk kiest een andere set van "betrouwbare" nodes. Als een transactie eenmaal is goedgekeurd door alle knooppunten binnen deze set, dan wordt deze geacht te zijn goedgekeurd. Het verkorte proces heeft het netwerk van Stellar extreem snel gemaakt en er wordt gezegd dat het maar liefst 1.000 netwerk bewerkingen per seconde verwerkt.

Stellar, wat is het?

Huidige koers

0,082881
Stellar

Marketcap
2,18 B
24H Volume
61,10 M
Supply
26,27 B XLM

Cross border transfers via Stellar

Het huidige proces voor grensoverschrijdende transacties is ingewikkeld. Het vereist dat binnenlandse banken, rekeningen in buitenlandse rechtsgebieden in lokale valuta's aanhouden. Hun correspondentbanken moeten een soortgelijke rekening in het oorspronkelijke land beheren. Het Nostro-Vostro-proces, zoals het bekend is, voor grensoverschrijdende transacties met fiat valuta's is een langdurig proces waarbij rekeningen worden omgerekend en met elkaar in overeenstemming worden gebracht. Omdat het gelijktijdige validatie mogelijk maakt, kan de blockchain van Stellar de vertragingen en de complexiteit ervan verkorten of elimineren.

Bestaande Partnerships?

In 2016 kondigde het vooraanstaande technologieadviesbureau Deloitte ook een samenwerking met Stellar aan voor de ontwikkeling van een betaalapplicatie. Op een conferentie in 2017 bevestigde McCaleb dat 30 banken zich hebben aangemeld om de blockchain van Stellar te gebruiken voor grensoverschrijdende overmakingen. Betalingsdienst Stripe heeft de bitcoin verwijderd en de deur voor Stellar op zijn platform opengelaten.

Stellar

Bereken hoeveel Stellar je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 22,889.13
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,572.50
eos
EOS (EOS) $ 1.05
cardano
Cardano (ADA) $ 0.373054
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 21.38
neo
NEO (NEO) $ 8.10
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.22213