HomeWat is Terra coin?

Wat is Terra coin?

Specificaties Terra

  • Afkorting: LUNA
  • Terra SDR is ERC20
  • Totale voorraad: 970,903,455

Terra is een innovatief blockchainprotocol dat stabiel programmeerbaar geld en betalingen mogelijk maakt in blockchaineconomieën. Het protocol wordt ondersteund door een eigen cryptocurrency Luna die algoritmisch de voorraad coins van Terra uitbreidt en inkrimpt. Terra is een gedecentraliseerd blockchain-protocol dat programmeerbaar en stabiel geld biedt voor het internet. Het legt de basis voor een nieuwe digitale economie met zijn stablecoin protocol, oracle systeem, smart contracts, en een plan voor massa gebruik. Terra wordt aangedreven door ethereum en Solana blockchains en nieuwe blockchains komen binnenkort en wordt ondersteund door een grote emmer van stabiele coins. In tegenstelling tot gecentraliseerde stabiele munten die één-op-één worden ondersteund door USDC en GUSD zijn terra stabiele munten algoritmisch gestabiliseerd en worden ondersteund door Luna's eigen crypto-asset die profiteert van staking beloningen om netwerkeffecten te versterken.

Wie heeft Terra opgericht?

Terra is in januari 2018 opgericht door Daniel Shin en Do Kwon. Voordat hij Terra ontwikkelde, was Shin medeoprichter en stond hij aan het hoofd van Ticket Monster, ook bekend als TMON - een groot Zuid-Koreaans e-commerce platform. Kwon richtte eerder Anyfi op en was CEO van Anyfi, een startup die gedecentraliseerde draadloze mesh-netwerkoplossingen biedt. Hij heeft ook gewerkt als software engineer voor Microsoft en Apple.

Waarom deze coin in het oog houden?

Terra is een aantal partnerships aangegaan met betalingsplatformen, met name in de regio Azië-Pacific. In juli 2019 kondigde Terra een partnerschap aan met Chai, een in Zuid-Korea gevestigde mobiele betaalapplicatie, waarbij aankopen die met de applicatie op e-commerceplatforms worden gedaan, via het Terra-blockchainnetwerk worden verwerkt.

Huidige koers Terra

Terra Luna Classic (LUNC)
1.19%
$ 0.000108
$ 0.000001
⇣ 0.000108
18 May
⇡ 0.000110

Hoe goed is Terra beschermd.

De Terra blockchain is beveiligd met een proof-of-stake consensus algoritme gebaseerd op Tendermint, waarin LUNA token houders hun tokens inzetten als onderpand om transacties te valideren, waarbij ze beloningen ontvangen in verhouding tot de hoeveelheid LUNA die is ingezet. Token-houders kunnen ook anderen delegeren om namens hen transacties te valideren, waarbij ze delen in alle gegenereerde inkomsten.

Terra coin info

Bereken hoeveel Terra je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19
eos
EOS (EOS) $ 0.814515
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.64
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216668