HomeWat is TerraUSD?

Wat is TerraUSD?

Wat is USD van Terra

Specificaties

  • Afkorting: UST
  • ERC20
  • Stablecoin
  • Maximum voorraad: 16,812,348,252

TerraUSD (UST) is de gedecentraliseerdestablecoin van de Terra-blockchain. Het is een schaalbare, opbrengstdragende munt die zijn waarde behoud ten opzichte van de US Dollar. TerraUSD werd gecreëerd om waarde te leveren aan de Terra-community en om een schaalbare oplossing te bieden voor DeFi schaalbaarheidsproblemen. Het belooft aan hun gebruikers een hoger niveau van schaalbaarheid, en een betere nauwkeurigheid van rente.

Wat zijn nu juist de voordelen

TerraUSD biedt verschillende voordelen die het tot een opvallende stablecoin-concurrent hebben gemaakt. Dankzij zijn muntmechanisme voldoet UST aan de vereisten van de DeFi-protocollen die het gebruikt, zonder aan schaalbaarheid in te boeten. UST kan ook gemakkelijk worden toegevoegd aan crypto wallets door eenvoudig TerraUSD te integreren als betaalmethode. Een ander gebied waar TerraUSD zijn kracht heeft getoond zijn DApps. Ook is het on gebruik bij Platformen bijvoorbeeld die fungibele synthetische activa creeren. Hiergebruikt men dan UST als een prijs benchmark.

terrausd
terrausd

TerraClassicUSD (USTC)

Price
0,017564

Wanneer is TerraUSD opgericht

De stablecoin (UST) werd gelanceerd in september 2020 (in samenwerking met Bittrex Global) en heeft sindsdien de reputatie verworven als de meest schaalbare stablecoin. UST kan gebruikt worden in combinatie met LUNA, Terra's niet-stalcoin crypto, of als een standalone token.

Het BUSD-netwerk is zeer veilig en gereguleerd door erkende verenigingen, aangezien er nog geen enkel geval van diefstal of activiteiten van hackers is geregistreerd. Naast de erkenning als de stablecoin gekoppeld aan het dollarbiljet, dwingt NYDFS ook regulerende maatregelen af die de financiële werking van de munt controleren. Paxson heeft het recht om de rekening te bevriezen en fondsen met sporen van illegaliteit te verwijderen en elke financiële handeling moet voldoen aan de principes van het Trust Charter en de New Yorkse bankwetten.

Huidige koers TerraUSD

TerraClassicUSD (USTC)
24.52%
$ 0.018845
$ 0.004621
⇣ 0.018530
13 Apr
⇡ 0.025186

Wat maakt dit nu uniek?

Verbeterde schaalbaarheid

TerraUSD is een algoritmische stablecoin met een waarde gelijk aan de nominale waarde van geslagen stablecoins. Om 1 TerraUSD uit te geven, moet je 1 LUNA -reserve asset verbranden. Het blijkt dat TerraUSD's monetaire beleid bijna onbeperkt schaalbaar is, waardoor het DeFi projecten helpt hun volledige potentieel te bereiken.

Gemakkelijk ruilen

De stablecoins in het Terra ecosysteem delen de totale liquiditeit, wat betekent dat je TerraUSD kunt inwisselen voor TerraKRW (hun stablecoin gekoppeld aan de Koreaanse Won) met minimale kosten.

Passief inkomstenpotentieel

Bovendien kunnen gebruikers passief inkomen verwerven door TerraUSD te gebruiken met de stabiele rentetarieven van het Anchor protocol. Anchor is een leenprotocol dat een rendement van 20% belooft op UST-spaartegoeden. Bijkomende en stabiele inkomsten verschijnen door beloningen in PoS ketens, die hun stabiliteit behouden door commissies en inflatie. Deze nuance maakt het mogelijk om een betrouwbare rentevoet te vormen.

Interoperabiliteit

Met het Dropship bridge protocol, maakt TerraUSD het mogelijk om blockchain ecosystemen met elkaar te verbinden. Dropship integreert TerraUSD in tal van DeFi en DEX platformen.

TerraUSD

Bereken hoeveel TerraUSD je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,125.72
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.72
eos
EOS (EOS) $ 0.895656
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491184
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.58
neo
NEO (NEO) $ 18.71
iota
IOTA (IOTA) $ 0.24847