HomeWat is Tezos?

Wat is Tezos?

Wat is Tezos

Specificaties voor Tezos?

  • Afkorting: XTZ
  • Protocol: Lpos
  • ICO
  • Circulerende voorraad: 704.003.289

Tezos is een zichzelf wijzigende gedecentraliseerd platform voor het bouwen van dApps. Het is vergelijkbaar met Ethereum op een manier dat beide blockchains dApps ondersteunen gebouwd zijn met behulp van slimme contracten. Tezos heeft echter een aantal unieke eigenschappen die het onderscheiden van Ethereum. De meest opvallende is de on-chain governance van het netwerk, waardoor houders van XTZ, de inheemse munt van Tezos, kunnen stemmen over de toekomstige richting van het netwerk. De stemfunctie is ontworpen om de splitsing van de gemeenschap te voorkomen, die meestal resulteert in harde vorken of de afschrijving van de cryptocurrency. Het zelf wijzigende karakter van het protocol van Tezos betekent dat de blockchain veel gemakkelijker te upgraden is en altijd openstaat voor het toevoegen van de laatste innovaties aan zijn netwerk.

tezos
tezos

Tezos (XTZ)

Price
0,725576

Wie heeft Tezos opgericht?

Tezos is opgericht door een koppel man en vrouw - Arthur Breitman en Kathleen Breitman. Terwijl het project het idee van Arthur Breitman was, hebben de twee nu hun krachten gebundeld en werken ze vanuit een kantoor in San Francisco. Arthur Breitman (CTO) heeft waardevolle ervaring met het werken voor enkele van de grootste financiële instellingen, zoals Morgan Stanley en Goldman Sachs. Als computerwetenschapper en wiskundige in opleiding heeft hij de historische opkomst van Bitcoin op de voet gevolgd, waarbij hij het "onvermogen om te evolueren" van het netwerk heeft waargenomen. Dit heeft geleid tot een aantal hardforks. Tezos is zijn oplossing voor de inflexibiliteit van Bitcoin. Kathleen Breitman (CEO) heeft ook solide ervaring in de financiële sector. Ze heeft eerder gewerkt voor bekende bedrijven, waaronder Bridgewater Associates en R3, waar ze diepe inzichten heeft opgedaan in de gedistribueerde database technologie.

Tezos, wat is het?

Huidige koers

0,725576
Tezos

Marketcap
717,55 M
24H Volume
12,74 M
Supply
986,44 M XTZ

De financiering van het Tezos project.

Het Tezos-project heeft ook aanzienlijke financiering ontvangen. Tim Draper, een bekende durfkapitaalverstrekker, heeft 1,5 miljoen dollar bijgedragen om het netwerk te helpen bij het betalen van de operationele kosten en heeft nu een aandeel van 10% in Dynamic Ledger Solutions (DLS), een bedrijf dat is opgericht door Arthur Breitman en dat de rechten op de code van Tezos bezit. Bovendien heeft Polychain Capital ook een deel van zijn 10 miljoen dollar aan cryptokapitaal aan het project toegewezen. Tezos ICO heeft $252 miljoen aan bitcoins en ether opgehaald

De voordelen?

Gedecentraliseerde en geautomatiseerde upgrades. Tezos is de enige blokketen die gedecentraliseerd en geautomatiseerd kan worden opgewaardeerd. Upgrade zonder harde vorken. Omdat de upgrades door de Tezos gemeenschap in overeenstemming met duidelijke regels worden vastgesteld. Dit helpt om inactiviteit te voorkomen en te blijven verbeteren. Een bekend team van ontwikkelaars. Hoge mate van vertrouwen onder investeerders. Het PoS-protocol biedt een hoog niveau van systeembeveiliging. Een schaalbaar en betrouwbaar platform op basis van slimme contracten. Dit soort platform kan in elk soort bedrijf worden gebruikt.

Tezos

Bereken hoeveel Tezos je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,275.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,495.11
eos
EOS (EOS) $ 0.567492
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385752
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.23
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176341