HomeWat is Uniswap?

Wat is Uniswap?

Uniswap Coin

Specificaties voor Uniswap?

  • Afkorting: UNI
  • ERC-20 token
  • Maximum voorraad: 1,000,000,000

Uniswap is een gedecentraliseerd protocol dat het ruilen/swappen van ERC-20 tokens mogelijk maakt. Het is een van de eerste gedecentraliseerde exchanges (DEX'en) in het ecosysteem van gedecentraliseerde financiering (DeFi) om effectief enkele van de belangrijkste problemen aan te pakken die worden toegeschreven aan gecentraliseerde financiering - gecentraliseerde uitwisselingen (CEX).

Uniswap pakt kritieke uitdagingen aan in verband met gecentraliseerde tussenpersonen in financiële toepassingen zoals bij leningen, verzekeringen en derivaten.

uniswap
uniswap

Uniswap (UNI)

Price
7,23

How werkt Uniswap?

Uniswap, ook bekend als een geautomatiseerd liquiditeitsmechanisme, rekent af met het orderboekmodel van de traditionele beurs. In plaats daarvan heeft het DEX-platform gekozen voor een meer geavanceerde onderliggende technologie die bekend staat als Constant Product Market Maker (CPMM), wat een meer geavanceerde versie is van de Automated Market Maker

Uniswap coin logo

Huidige koers Uniswap

Uniswap (UNI)
4.85%
$ 7.88
$ 0.382282
⇣ 7.47
18 May
⇡ 8.01

Meer over de werking?

Eenvoudig gezegd stelt het AMM-model handelaren in staat te handelen tegen een direct beschikbare liquiditeitspool, in plaats van gekoppeld te worden aan een andere handelaar. Er zijn dus twee hoofdcategorieën van gebruikers: de LP's en de handelaren. Zoals eerder uitgelegd verschaffen de LP's liquiditeit aan handelaren, en in ruil daarvoor worden zij beloond met de door handelaren overgemaakte provisies. De verschafte liquiditeit is gewoonlijk een combinatie van ETH en een ander ERC-20 token, of in andere gevallen, een combinatie van twee ERC-20 tokens (zowel ETH/DAI of DAI/USDT kunnen respectievelijk worden ingezet in de Liquiditeitspool). Handelaren, aan de andere kant, kunnen handelen tegen de liquiditeitspool die voornamelijk bestaat uit stabiele munten, door simpelweg een vergoeding te betalen die vervolgens wordt geaccumuleerd en betaald als incentives op het beloningssysteem van het netwerk

Het ontstaan van het platform?

De bedenker van het platform is Ethereum-ontwikkelaar Hayden Adams. Adams werkte aan verschillende projecten terwijl hij de laatste hand legde aan Uniswap, en zijn werk werd direct geïnformeerd door Ethereum-bedenker Vitalik Buterin. Buterin gaf het protocol uiteindelijk zelfs zijn naam - het stond oorspronkelijk bekend als Unipeg.

Uniswap

Bereken hoeveel Uniswap je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19
eos
EOS (EOS) $ 0.814515
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.64
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216668