HomeWat is USD Coin?

Wat is USD Coin?

Wat is USD Coin?

Specificaties voor USD Coin?

  • Afkorting: USDC
  • ERC-20 token
  • Totale voorraad: 691.140.404

USD Coin (USDC) is een stablecoin die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld. Het werd gelanceerd op 26 september 2018. Dit was in samenwerking tussen Circle en Coinbase. USDC is een alternatief voor andere door USD gesteunde cryptocurrencies zoals Tether (USDT) of TrueUSD (TUSD). Kort samengevat: USD Coin is een dienst om Amerikaanse dollars te tokeniseren en het gebruik ervan via het internet en publieke blockchains te vergemakkelijken.

Bovendien kunnen USDC-munten op elk moment weer worden omgezet in USD. De uitvoering van het uitgeven en inwisselen van USDC-munten is verzekerd met een slim contract van ERC-20. Door Amerikaanse dollars op de blockchain te zetten, kunnen ze binnen enkele minuten overal ter wereld worden verplaatst en wordt de broodnodige stabiliteit van de Cryptocurrencies bereikt. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden voor handel, kredietverlening, risicoafdekking en meer.

usd-coin
usd-coin

USDC (USDC)

Price
0,917218

Het Team achter deze stablecoin?

USD Coin is ontwikkeld door het Centre consortium, een samenwerking tussen Circle en Coinbase. De technologie is ontwikkeld door Centre, terwijl Circle en Coinbase de eerste commerciële uitgevers van USDC zijn. Circle is in 2013 opgericht door de ondernemers Jeremy Allaire en Sean Neville. Bovendien staat Circle bekend als de crypto startup die gesteund wordt door Goldman Sachs.

Wat is USD Coin?

Huidige koers

0,917218
USDC

Marketcap
30,95 B
24H Volume
8,58 B
Supply
33,73 B USDC

Hoe werkt USD coin of USDC ?

De USDC-munten worden niet zomaar uit de lucht gegrepen. Circle garandeert dat elk USDC-muntstuk wordt gedekt door één enkele US-dollar. Het proces van het omzetten van dollars in USDC-munten wordt tokenization genoemd. Het omzetten van USD in USDC is een proces van drie stappen:

Het inwisselen van USDC voor USD is net zo eenvoudig als het slaan van de munt, behalve dat het proces wordt teruggedraaid:

  • Een gebruiker stuurt een verzoek aan de USDC-uitgever om een gelijkwaardig bedrag aan USD in te wisselen voor USDC-munten.
  • De uitgever stuurt een verzoek aan de USDC-smartcontractant om de penningen om te ruilen voor USD en een gelijkwaardig bedrag aan penningen uit de omloop te nemen.
  • De emittent stuurt het gevraagde bedrag aan USD uit zijn reserves terug naar de bankrekening van de gebruiker
  • De gebruiker ontvangt het netto bedrag dat gelijk is aan het bedrag in USDC-munten, verminderd met alle gemaakte kosten).

In tegenstelling tot de meest populaire stablecoin Tether (USDT) zijn de makers van de USD-Munt verplicht om volledige transparantie te bieden en samen te werken met een aantal financiële instellingen om de volledige reserves van de coin in fiat geld bij te houden.

Voor en Nadelen van USD coin

Het grootste voordeel is dat het je andere cryptocurrencies kan doen kopen en verkopen zonder terug te moeten gaan naar fiatvaluta/ cash geld. USDC kan je 24/7 verhandelden. Daarmee is het een pak sneller te versturen dan traditionele valuta zoals de Euro of Dollar. De overschrijvingen gebeuren binnen enkele seconden. De transactiekosten zijn laag, hierdoor is het kosten- en tijdsefficiënt.

Als nadeel kan men aanhalen dat er geen prijsstijging is. Maar laat dat nu net een van de eigenschappen van de coin zijn. Als volgende nadeel, zouden overheidsvoorschriften op lange termijn roet in het eten kunnen gooien.

Hoe bewaar ik USDC?

USDC is een ERC-20 penning of token. Deze wordt uitgegeven op de Ethereum-blockchain en kan worden opgeslagen in elke Ethereum-portemonnee. De meest populaire opties zijn MyEtherWallet, MetaMask, Mint of Jaxx portemonnees.

Bekijk de Wat is USD coin video op Youtube

IS USDC een goede investering?

De aankoop van USD Coin zal geen rechtstreeks rendement opleveren voor beleggers. Net omdat het een stablecoin is. Via bepaalde exchanges kan je earn formules activeren waardoor je een % krijgt op de coins die je bezit. Dit kan bijvoorbeeld bij Kucoin, Bitrue of Coinmerce waar je tot wel 7% kan krijgen op de coins die je bezit. Dit geeft vooral een mooi voordeel tijdens een periode van dalende markten.

USD Coin

Bereken hoeveel coins je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,022.96
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,508.42
eos
EOS (EOS) $ 0.611674
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43956
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.60
neo
NEO (NEO) $ 11.82
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175906