Home Wat is USD Coin?

Wat is USD Coin?

Wat-is-USD-coin-header

Specificaties voor USD Coin?

  • Afkorting: USDC
  • ERC-20 token
  • Totale voorraad: 691.140.404

USD Coin (USDC) is een relatief nieuwe stablecoin die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld. Het werd gelanceerd op 26 september 2018, in samenwerking tussen Circle en Coinbase. USDC is een alternatief voor andere door USD gesteunde cryptocurrencies zoals Tether (USDT) of TrueUSD (TUSD). Kort samengevat: USD Coin is een dienst om Amerikaanse dollars te tokeniseren en het gebruik ervan via het internet en publieke blockchains te vergemakkelijken. Bovendien kunnen USDC-munten op elk moment weer worden omgezet in USD. De uitvoering van het uitgeven en inwisselen van USDC-munten is verzekerd met een slim contract van ERC-20. Door Amerikaanse dollars op de blockchain te zetten, kunnen ze binnen enkele minuten overal ter wereld worden verplaatst en wordt de broodnodige stabiliteit van de cryptocurrencies bereikt. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden voor handel, kredietverlening, risicoafdekking en meer.

usd-coin
usd-coin

USD Coin (USDC)

Price
1,02

Het Team achter deze stablecoin?

USD Coin is ontwikkeld door het Centre consortium, een samenwerking tussen Circle en Coinbase. De technologie is ontwikkeld door Centre, terwijl Circle en Coinbase de eerste commerciële uitgevers van USDC zijn. Circle is in 2013 opgericht door de ondernemers Jeremy Allaire en Sean Neville. Bovendien staat Circle bekend als de crypto startup die gesteund wordt door Goldman Sachs.

USD_Coin_logo

Huidige koers

1,02
USD Coin

Marketcap
48,23 B
24H Volume
3,72 B
Supply
47,26 B USDC

Hoe werkt dit?

De USDC-munten worden niet zomaar uit de lucht gegrepen. Circle garandeert dat elk USDC-muntstuk wordt gedekt door één enkele US-dollar. Het proces van het omzetten van dollars in USDC-munten wordt tokenization genoemd. Het omzetten van USD in USDC is een proces van drie stappen:

1) Een gebruiker stuurt USD naar de bankrekening van de token uitgever. 2) De uitgever gebruikt een slim contract om van de USD een gelijkwaardig bedrag aan USDC te creëren. 3) De nieuw geslagen USDC worden aan de gebruiker geleverd, terwijl de vervangende US-dollars in reserve worden gehouden.

Het inwisselen van USDC voor USD is net zo eenvoudig als het slaan van de munt, behalve dat het proces wordt teruggedraaid:

1) Een gebruiker stuurt een verzoek aan de USDC-uitgever om een gelijkwaardig bedrag aan USD in te wisselen voor USDC-munten. 2) De uitgever stuurt een verzoek aan de USDC-smartcontractant om de penningen om te ruilen voor USD en een gelijkwaardig bedrag aan penningen uit de omloop te nemen. 3) De emittent stuurt het gevraagde bedrag aan USD uit zijn reserves terug naar de bankrekening van de gebruiker. De gebruiker ontvangt het netto bedrag dat gelijk is aan het bedrag in USDC-munten, verminderd met alle gemaakte kosten).

In tegenstelling tot de meest populaire stablecoin Tether (USDT) zijn de makers van de USD-Munt verplicht om volledige transparantie te bieden en samen te werken met een aantal financiële instellingen om de volledige reserves van de coin in fiat geld bij te houden.

Hoe bewaar ik deze coin?

USDC is een ERC-20 penning die wordt uitgegeven op de Ethereum-blockchain en kan worden opgeslagen in elke Ethereum-portemonnee. De meest populaire opties zijn MyEtherWallet, MetaMask, Mint of Jaxx portemonnees.

USD Coin

Bereken hoeveel USD Coin je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,344.14
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,330.64
eos
EOS (EOS) $ 1.20
cardano
Cardano (ADA) $ 0.433426
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.76
neo
NEO (NEO) $ 8.84
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.290991