HomeWat is Xrp?

Wat is Xrp?

Wat is XRP

Specificaties voor XRP?

 • Afkorting: XRP
 • Transacties per seconde:1500
 • Algoritme: RPCA
 • Maximale voorraad: 100,000,000

XRP is een token dat wordt gebruikt om de overdracht van waarde over het Ripple Netwerk weer te geven. Het belangrijkste doel van XRP is om een tussenpersoon te zijn voor anderen. Dit voor zowel voor cryptocurrencies als voor fiat - uitwisselingen. Omwille van governance en snelle transactie bevestigingen is XRP naar verluidt de meest efficiënte afwikkelingsoptie voor financiële instellingen en liquiditeitsverschaffers die op zoek zijn naar wereldwijd bereik. Volgens Ripple kunnen degenen die de digitale activa XRP gebruiken als bron voor liquiditeit, dit naar verluidt binnen enkele seconden doen. Het team van Ripple hoopt de wereld in staat te stellen om waarde te verplaatsen zoals het vandaag de dag al informatie op het web verplaatst. Simpel gezegd, Ripple is het Netwerk, XRP is de coin die over dit netwerk loopt.

xrp
xrp

XRP (XRP)

Price
0,477806
Ripple coin - wat is het

Wanneer is XRP Ontstaan?

Het werd voor het eerst uitgebracht in 2012 en werd mede opgericht door Chris Larsen en Jed McCaleb onder de naam Opencoin. Het bedrijf ontwikkelde het Ripple Transaction Protocol en in 2015 werd ook de naam van het bedrijf veranderd in Ripple.De munt voor de cryptocurrency is voorgeprogrammeerd en wordt aangeduid als XRP.

Huidige koers

0,477806
XRP

Marketcap
26,42 B
24H Volume
359,95 M
Supply
55,29 B XRP

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Ripple?

Het grootste verschil tussen bitcoin en Ripple is het doel waarvoor ze gemaakt zijn. Het idee achter bitcoin is dat een derde partij niet langer nodig is om waarde uit te wisselen. Aan de andere kant is Ripple ontwikkeld om het huidige betalingssysteem van banken te verbeteren, in plaats van het te vervangen. Ripple's protocol kan worden gebruikt om valuta's over te dragen (waaronder XRP- hun eigen munt).

Een ander belangrijk verschil is dat bitcoin kan worden gedolven. Het ontginnen van bitcoin betekent dat nieuwe transacties worden geverifieerd en verzameld, samengevoegd in een blok, dat vervolgens wordt toegevoegd aan de bestaande blockchain. Een miner ontvangt als beloning nieuw gecreëerde bitcoins. Iedereen kan bitcoin verwerven door ze te delven, je hebt 'slechts' een krachtige computer nodig. Ripple heeft ervoor gekozen om de uitgifte van XRP te centraliseren. Alle XRP die ooit zal bestaan zijn al aangemaakt. Er zijn 100 miljard XRP, waarvan er al 40 miljard zijn uitgegeven. De rest wordt nog steeds beheerd door de Ripple Foundation. De Ripple Foundation brengt maandelijks maximaal 1 miljard XRP op de markt. Ongebruikte munten worden uit de markt gehaald.

Volgende banken ondersteunen het Ripple netwerk

 • Santander
 • Axis Bank
 • Yes Bank
 • Westpac
 • Union Credit
 • NBAD
 • UBS
xrp
xrp

XRP (XRP)

Price
0,477806

XRP

Bereken hoeveel XRP je krijgt voor je euro's

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.89
eos
EOS (EOS) $ 0.813416
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482674
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.51
neo
NEO (NEO) $ 15.52
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216175