HomeKennisWat is een liquiditeitsverschaffer?

Wat is een liquiditeitsverschaffer?

Liquiditeitsverschaffers (LP’s) voegen middelen toe aan liquiditeitspools. Je zou een liquiditeitspool kunnen zien als een grote stapel fondsen waar handelaren tegen kunnen handelen. In ruil voor het verschaffen van liquiditeit aan dat protocol, verdienen ze vergoedingen voor de transacties die in die pool plaatsvinden. In het geval van 1inch, pancakeswap en Uniswap storten Liquiditeispools een equivalente waarde van twee tokens – bijvoorbeeld 50% ETH en 50% DAI in de ETH/DAI pool.

Iedereen kan een market maker worden. Het is vrij eenvoudig om fondsen toe te voegen aan een liquiditeitspool. De beloningen worden bepaald door het protocol. Bijvoorbeeld, Uniswap v2 rekent handelaars 0,3% dat rechtstreeks naar LP’s gaat. Andere platformen of forks kunnen minder aanrekenen om meer liquiditeitsverschaffers aan te trekken voor hun pool.

Door de manier waarop AMM’s werken, is het zo dat hoe meer liquiditeit er in de pool zit, hoe minder slippage grote orders kunnen oplopen. Dat kan op zijn beurt meer volume naar het platform aantrekken, enzovoort.

De slippage problemen zullen variëren met verschillende AMM ontwerpen, maar het is aanzienlijk. De prijsstelling wordt bepaald door een algoritme. In een vereenvoudigde manier, wordt het bepaald door hoeveel de verhouding tussen de tokens in de liquiditeitspool verandert na een transactie. Als de verhouding met een grote marge verandert, zal er een grote hoeveelheid slippage zijn.

Liquiditeitspools zijn DEFI oplossingen die meer en meer gebruikt worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,258.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,492.70
eos
EOS (EOS) $ 0.566906
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386629
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.11
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175227