HomeKennisWat is yield farmming

Wat is yield farmming


Yield farming, ook wel liquidity mining genoemd, is een manier om beloningen te genereren met cryptocurrency holdings. In eenvoudige termen betekent het het vastzetten van cryptocurrencies en het krijgen van beloningen.

Gekoppeld aan AMM

Yield farming is nauw verwant aan een model genaamd automated market maker (AMM). Het gaat typisch om liquiditeitsverschaffers (LP’s) en liquiditeitspools. Liquiditeitsaanbieders storten geld in een liquiditeitspool. Deze pool voedt een marktplaats waar gebruikers tokens kunnen lenen, uitlenen of uitwisselen. Het gebruik van deze platformen brengt kosten met zich mee. Deze worden vervolgens uitbetaald aan liquiditeitsaanbieders naar rato van hun aandeel in de liquiditeitspool.

Naast vergoedingen kan een andere stimulans om fondsen toe te voegen aan een liquiditeitspool de distributie van een nieuw token zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er geen manier is om een token op de open markt te kopen, alleen in kleine hoeveelheden. Aan de andere kant kan het worden geaccumuleerd door liquiditeit te verstrekken aan een specifieke pool.


Wat met distributie?

De regels voor distributie zullen allemaal afhangen van de unieke implementatie van het protocol. Het komt erop neer dat liquiditeitsverschaffers een rendement krijgen op basis van de hoeveelheid liquiditeit die ze aan de pool verschaffen.

De gestorte fondsen zijn gewoonlijk stablecoins die gekoppeld zijn aan de USD. Dit is geen algemene vereiste. Enkele van de meest voorkomende stablecoins die in DeFi worden gebruikt zijn DAI, USDT en anderen. Sommige protocollen zullen tokens genereren in de door u gestorte munten die het systeem vertegenwoordigen. Bijvoorbeeld, als u DAI stort in Compound, krijgt u cDAI, of Compound DAI. Als je ETH stort op Compound, krijg je cETH.

Yield farming is dat je geld stort in een smart contract en in ruil daarvoor beloningen verdient. Maar de implementaties kunnen sterk verschillen. Als zodanig is het over het algemeen geen goed idee om blindelings je zuurverdiende fondsen te storten en te hopen op hoge rendementen. Als basisregel van risicobeheer moet je in staat zijn om controle te houden over je investering.

Hoge pêrcentages , maar hoe veilig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,115.98
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,506.35
eos
EOS (EOS) $ 0.612002
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440513
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.78
iota
IOTA (IOTA) $ 0.17618