HomeKennisWat is een meme coin?

Wat is een meme coin?

Een meme coin is een cryptocurrency die voornamelijk populair wordt of wordt gecreëerd vanwege internetmemes en culturele fenomenen. En dus niet in plaats van vanwege een specifiek gebruiksdoel of de onderliggende technologie. Meme coins worden vaak gebruikt als vorm van speculatief beleggen. Hun waarde stijgt en daalt op basis van de marktvraag en media-aandacht in plaats van enige inhoudelijke waarde of bruikbaarheid.

Zijn het gevaarlijke beleggingen?

Meme coins kunnen risicovolle beleggingen zijn. Dit komt doordat hun waarde vaak gebaseerd is op speculatie op de markt en media-aandacht. Ze hebben zeer weinig inhoudelijke waarde of bruikbaarheid. De waarde van een meme coin kan significant fluctueren. De coin kan zelfs al zijn waarde verliezen als het meme of culturele fenomeen waarmee het geassocieerd is, aan populariteit verliest.

Wat zijn de bekendste meme coins?

De bekendste coins zijn zijn Dogecoin, dat geïnspireerd is door het “Doge”-internetmeme, en Shiba Inu coin, die is gecreëerd als parodie op Dogecoin.

De verschillen tussen Dogecoin en Shiba Inu

  1. Oorsprong: Dogecoin is ontstaan ​​als een grap in 2013 en is gebaseerd op de populaire “Doge” internetmeme van een Shiba Inu-hond met komische interpunctie en woorden in Comic Sans. Shiba Inu is een afsplitsing van Dogecoin en is ontworpen om een ​​geparodieerde versie van Dogecoin te zijn. Het is genoemd naar het Shiba Inu-hondenras. Deze hond is eveneens populair geworden als internetmeme.
  2. Muntvoorraad: Dogecoin heeft een oneindige muntvoorraad, wat betekent dat er altijd nieuwe Dogecoins zullen worden geproduceerd. Shiba Inu heeft echter een beperkte muntvoorraad van maximaal 1 miljard munten.
  3. Doel: Hoewel beide munten oorspronkelijk als grap werden gezien, heeft Dogecoin in de loop der tijd een serieus publiek opgebouwd en wordt het door sommigen in de cryptocurrency-industrie serieus genomen. Shiba Inu, aan de andere kant, blijft zich richten op het parodieren van Dogecoin en heeft geen ambities om serieus genomen te worden.
  4. Waarde: Dogecoin heeft zich ontwikkeld tot een van de meest populaire en meest waardevolle cryptocurrencies, met een marktkapitalisatie van meer dan 20 miljard dollar op het moment van schrijven. Shiba Inu is veel kleiner en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 400 miljoen dollar.

Hoeveel meme coins zijn er?

Volgende de website coinmarketcap zijn er momenteel een 335tal memecoins geregistreerd.

Wat is een meme coin, Deep Dive

Kan ik zelf een meme coin aanmaken?

Iedereen met de nodige technische kennis kan gemakkelijk een cryptocurrency creëren. Van een munt of token een populaire meme munt maken is echter uiterst moeilijk en is slechts enkele tientallen keren met succes gelukt.

Wat is de rol van social media

De reden dat een coin er in slaagt om een meme coin te worden is veelal te wijten aan social media. Deze social media in combinatie met influencers en bepaalde cryptogroepen kunnen er voor zorgen dat een munt op zeer korte tijd bekend gemaakt kan worden.

Wij raden het vanuit cryptofacts.be niet aan om te beleggen in memecoins!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,016.96
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.87
eos
EOS (EOS) $ 0.815255
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482543
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.58
neo
NEO (NEO) $ 15.59
iota
IOTA (IOTA) $ 0.217774