HomeKennisHodl Crypto

Hodl Crypto

Wat betekent Hodl Crypto

“Hodl” is een slangwoord in de wereld van cryptocurrencies. Men gebruikt het om te verwijzen naar het vasthouden van een cryptocurrency in plaats van het te verkopen, zelfs wanneer de prijs daalt. Het woord is ontstaan als een fout in een forumpost uit 2013. Iemand bedoelde om te schrijven “hold” (vasthouden), maar in plaats daarvan typte hij “hodl”. Het woord is sindsdien opgepikt door investeerders in cryptocurrencies die de neiging hebben om hun munten te behouden in plaats van ze te verkopen.

We zien het ook terugkomen met volgende Engelse woordopdeling.
Hodling, of “hold on for dear life”

Is Crypto hodling een goed idee?

Het hodlen van crypto kan echter ook grote risico’s met zich meebrengen, omdat de waarde van crypto-valuta’s extreem volatiel kan zijn. Het Hangt er ook vanaf welke coins je hiervoor gebruikt.

Thx To https://memegenerator.net/

Kiezen voor gevestigde waarden brengt alvast iets minder risico met zich mee. Denk hierbij aan Bitcoin, Etheruem, Cardano. Ga je echter investeren in projecten buiten de top 100 van meest populaire coins, dan is het risico dat een project volledig verdwijnt vele malen groter. Het blijft dus opletten.

Lange termijn investering = HODL?

Hodl kan je eigenlijk wel zien als een langetermijninvestering net zoals het kopen van aandelen in een bedrijf. Dit is al heel wat jaren een van de meest populaire manieren om in de lange termijn te investeren. Dit is omdat aandelen de potentie hebben om in waarde te stijgen als het bedrijf groeit en winst maakt. Aandelen kunnen worden gekocht via een broker, zoals een bank of een online platform.

Maar toch niet hetzelfde

Bij hodling heeft men het ook over projecten die zich nog maar weinig bewezen hebben.
Het gaat in vele gevallen over zeer risico volle crypto beleggingen. Door dat deze risicovol zijn is ook het verliezen van je kapitaal iets waartoe je voorbereid op moet zijn.

HODL crypto, bepaal steeds wat je bereid bent om te verliezen

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.89
eos
EOS (EOS) $ 0.813416
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482674
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.51
neo
NEO (NEO) $ 15.52
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216175