HomeNieuwsAandelen en Olie zaken verder weg, is Bitcoin de volgende?

Aandelen en Olie zaken verder weg, is Bitcoin de volgende?

De aandelen- en oliemarkten dalen verder tot nieuwe dieptepunten op woensdag, Dit komt vooral doordat investeerders in een haast zijn om te verkopen o.w.v de pandemie COVID-19.Bitcoin heeft de afgelopen weken een opvallende correlatie met de aandelenmarkt laten zien, maar het heeft de crash van vandaag genegeerd, met behoud van meer dan 5.100 dollar. Zal het erin slagen om de druk te weerstaan?

S&P 500 TUIMELT NAAR HET LAAGSTE NIVEAU IN 3 JAAR, OLIEPRIJZEN CRASHEN NAAR
18-JARIG DIEPTEPUNT

De prestaties van Bitcoin volgden vaak de Dow- en S&P 500-indexen, die het meest representatief zijn voor de Amerikaanse aandelenmarkt. De grootste cryptocurrency Bitcoin, heeft echter sinds afgelopen vrijdag een zijwaartse beweging gemaakt, met een ongewone stabiliteit te midden van de aanzienlijke verliezen die de traditionele activa hebben geleden.

De S&P 500 daalde met bijna 8% waarmee het laagste niveau sinds februari 2017 is bereikt. Verder is de Dow Jones met bijna 10% gedaald naar het laagste niveau sinds november 2016. Beide indexen hebben ongeveer 30% verloren ten opzichte van de hoogtepunten van februari.

De oliemarkt heeft ook weer getankt, en raakt op dit moment het laagste niveau in meer dan 18 jaar. Brent futures tuimelde met meer dan 11%, terwijl WTI futures meer dan 22% crashte. De twee ruwe olie merken worden momenteel verhandeld op respectievelijk $25.40 en $21.28. De olieprijzen begonnen te dalen nadat Saudi-Arabië effectief een prijsoorlog tegen Rusland had verklaard, waardoor de OPEC+-alliantie werd ontbonden. De grootste olieproducent ter wereld verlaagde zijn officiële olieverkoopprijzen en verhoogde de productie in een periode waarin de vraag naar olie daalde.

Beleggers dumpen zelfs die activa die normaal gesproken als “safe-havens” hebben gefungeerd, waaronder goud, zilver en staatsobligaties. Dit toont aan dat iedereen op zoek is naar contant geld. De ironie is dat zelfs contant geld wordt gedevalueerd, omdat de centrale banken de rente verlagen in een gecoördineerde inspanning en geld pompen door middel van kwantitatieve versoepeling.

Staat ons finacieel systeem nu echt op instorten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,115.98
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,506.35
eos
EOS (EOS) $ 0.612002
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440513
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.78
iota
IOTA (IOTA) $ 0.17618