HomeNieuwsBlockchain Startup Pundi X krijgt een beperkte licentievrijstelling van de regelgevende instanties...

Blockchain Startup Pundi X krijgt een beperkte licentievrijstelling van de regelgevende instanties in Singapore

Blockchain platform Pundi X Labs kreeg een vrijstelling van het Singaporese agentschap voor financiële regelgeving, de Monetary Authority of Singapore (MAS), waardoor Pundi X gedurende zes maanden zonder vergunning in de regio kan opereren.

Pundi X kondigde het nieuws van de vrijstelling aan via een blogpost op Medium op woensdag (25 maart 2020). Volgens de aankondiging zal de start van de blockchain bestaan uit het leveren van diensten zoals digitale betaalmunten en de uitgifte van een rekening in het land zonder licentie.

De licentievrijstelling geldt echter voor een beperkte periode, aangezien het MAS het bedrijf in staat heeft gesteld om vanaf 28 januari 2020 tot 28 juli 2020 diensten zonder licentie uit te voeren.

Terwijl Pundi X momenteel “vrij” in het land actief is, heeft het opstarten van de blokketen gezegd dat het nog steeds een aanvraag zou indienen voor een licentie om zijn diensten in Singapore aan te bieden.

De financiële waakhond van Singapore heeft officieel de Payment Services Act (PSA) gelanceerd. De bijgewerkte PSA is een bredere versie, aangezien deze ruimte biedt aan digitale valuta-uitwisselingen, muntuitgevers en platforms voor gelddiensten.

Hoewel de nieuwe PS Act het voor virtuele valutaplatforms en andere betalingsdienstenbedrijven gemakkelijker wil maken om in de regio te gedijen, zou deze wet illegale activiteiten zoals het witwassen van geld bestrijden door bitcoin-gerelateerde bedrijven te verplichten een strikt know-your-customer (KYC) en anti-witwasbeleid (AML) aan te nemen.

Naast Pundi X heeft het MAS een licentievrijstelling verleend aan verschillende andere crypto-gerelateerde bedrijven en fintech-ondernemingen. Enkele van de virtuele valutaplatformen zijn Binance Asia, Liquid Group, Luno, OKCoin, Paxos Global, Upbit Singapore, Coinbase Singapore en Bitcoin Exchange.

Singapore geeft vrijstellingen aan verschillende Crypto projecten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,275.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,495.11
eos
EOS (EOS) $ 0.567492
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385752
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.23
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176341