Home Nieuws Blockchain Startup Pundi X krijgt een beperkte licentievrijstelling van de regelgevende instanties...

Blockchain Startup Pundi X krijgt een beperkte licentievrijstelling van de regelgevende instanties in Singapore

Blockchain platform Pundi X Labs kreeg een vrijstelling van het Singaporese agentschap voor financiële regelgeving, de Monetary Authority of Singapore (MAS), waardoor Pundi X gedurende zes maanden zonder vergunning in de regio kan opereren.

Pundi X kondigde het nieuws van de vrijstelling aan via een blogpost op Medium op woensdag (25 maart 2020). Volgens de aankondiging zal de start van de blockchain bestaan uit het leveren van diensten zoals digitale betaalmunten en de uitgifte van een rekening in het land zonder licentie.

De licentievrijstelling geldt echter voor een beperkte periode, aangezien het MAS het bedrijf in staat heeft gesteld om vanaf 28 januari 2020 tot 28 juli 2020 diensten zonder licentie uit te voeren.

Terwijl Pundi X momenteel “vrij” in het land actief is, heeft het opstarten van de blokketen gezegd dat het nog steeds een aanvraag zou indienen voor een licentie om zijn diensten in Singapore aan te bieden.

De financiële waakhond van Singapore heeft officieel de Payment Services Act (PSA) gelanceerd. De bijgewerkte PSA is een bredere versie, aangezien deze ruimte biedt aan digitale valuta-uitwisselingen, muntuitgevers en platforms voor gelddiensten.

Hoewel de nieuwe PS Act het voor virtuele valutaplatforms en andere betalingsdienstenbedrijven gemakkelijker wil maken om in de regio te gedijen, zou deze wet illegale activiteiten zoals het witwassen van geld bestrijden door bitcoin-gerelateerde bedrijven te verplichten een strikt know-your-customer (KYC) en anti-witwasbeleid (AML) aan te nemen.

Naast Pundi X heeft het MAS een licentievrijstelling verleend aan verschillende andere crypto-gerelateerde bedrijven en fintech-ondernemingen. Enkele van de virtuele valutaplatformen zijn Binance Asia, Liquid Group, Luno, OKCoin, Paxos Global, Upbit Singapore, Coinbase Singapore en Bitcoin Exchange.

Singapore geeft vrijstellingen aan verschillende Crypto projecten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...

NEAR protocol verhandelen met 0% trading fee

NEAR is een platform gebaseerd op een layer 1 blockchain. De ontwikkelaars hebben een missie om hun gebruikers te helpen eigenaar te...

Bitcoin opnieuw naar 20K, ook Ethereum en Solana dalen opnieuw

Opnieuw een daling van ongeveer 10% voor bitcoin; De prijs van Bitcoin slaagde er niet in om boven de $22.500 weerstandszone te...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 18,880.32
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,298.43
eos
EOS (EOS) $ 1.17
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447106
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.53
neo
NEO (NEO) $ 8.33
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.276583