HomeNieuws7 redenen waarom het Bitcoin-netwerk snel groeit

7 redenen waarom het Bitcoin-netwerk snel groeit

  1. Aantal Bitcoin-portefeuilles groeit
  2. Stabiele vraag naar Bitcoin-mining machines
  3. Een stijging van het handelsvolume
  4. Spikes in Google zoekt naar Bitcoin
  5. Meer Bitcoin-transacties
  6. Efficiëntere Bitcoin-transacties
  7. Meer geld overgemaakt op Bitcoin

Aantal Bitcoin-portefeuilles groeit

Ondanks de COVID-19 pandemie en de prijscrash blijft het aantal Bitcoin-portemonnees gestaag groeien, waaruit blijkt dat mensen zich bij het netwerk blijven aansluiten. Er zijn nu meer Bitcoin-portemonnees dan ooit.

Sinds januari hebben Bitcoiners ongeveer 3 miljoen meer wallets op het netwerk gecreëerd. Het huidige totaal van alle Bitcoin-wallets komt dichter bij de 50 miljoen, en ligt momenteel op 47 miljoen.

Elke wallet betekent niet noodzakelijkerwijs een nieuwe gebruiker. Het is voor iedereen onbeduidend om een nieuwe portemonnee te creëren – een public address zoals men die kent – of zelfs honderden portemonnees tegelijk. Bitcoin-exchanges doen dit regelmatig, zoals het aanmaken van nieuwe stortingsadressen elke keer dat iemand geld naar zijn of haar account stuurt.

Stabiele vraag naar Bitcoin-mining machines

De Bitcoin-mining industrie heeft het momenteel moeilijk. De Bitcoin-hash-rekenkracht die het netwerk veilig houdt, is gedaald naarmate de mijnwerkers het netwerk verlaten, omdat het minder winstgevend is nu de prijzen lager zijn. En het zal nog erger worden, want de opkomende Bitcoin halving zal de inkomsten halveren.

Maar ondanks dat alles zijn de Bitcoin-mijnbouwmachines nog steeds erg in trek. Op 23 maart kondigde de mijnbouwhardwaregigant Bitmain de start aan van de verkoop van zijn nieuwste Antminer S19-systemen. De eerste partij was binnen enkele uren uitverkocht.

Een stijging van het handelsvolume

Het handelsvolume van de Bitcoin geeft aan hoeveel mensen de cryptocentrische valuta verhandelen, of ze deze nu kopen of verkopen. En het is de laatste weken toegenomen.

Zoals de blockchain laat zien, steeg het handelsvolume van Bitcoin in USD medio maart tot ongeveer $685 miljoen per dag.

De prijs van Bitcoin mag dan lager zijn, maar de zoekopdrachten hebben een grote piek naar boven laten zien.

Op Google zijn de zoekopdrachten voor Bitcoin verdubbeld sinds het begin van deze maand, tot een piek op 12 maart, toen de prijs van Bitcoin met 20% daalde.

Een soortgelijk patroon werd ook in het oosten gezien. Het aantal Bitcoin-gerelateerde zoekopdrachten op de Chinese zoekmachine Baidu steeg in maart met 183%, volgens de Baidu-index.

Meer Bitcoin-transacties

Op de lange termijn blijft het aantal Bitcoin-transacties groeien. Sinds het begin van het jaar is het aantal dagelijkse Bitcoin-transacties gestegen van 295.00 tot recente hoogtepunten van 340.000.

Het Bitcoin-netwerk ziet een groei in het aantal transacties.

In feite was de recente druk op het netwerk zo groot dat het de recente marktcrash – die werd veroorzaakt door een plotselinge daling van de traditionele markten – versterkte.

Terwijl het aantal transacties de afgelopen dagen is gedaald, blijkt uit de “All Time”-grafiek dat elke keer dat er een significante daling is in het aantal transacties, deze langzaam maar zeker nog hoger wordt.

Efficiëntere Bitcoin-transacties

Toen het niveau van de transacties piekte tijdens de crash van de markt, vond crypto exchange Coinbase het moeilijk om transacties te maken voor haar klanten. Als gevolg daarvan begon het met het batchen van transacties.

Batching is het proces van het samenvoegen van een aantal transacties tot één, meer gecompliceerde, transactie. Dit vermindert de druk op de Bitcoin-blokketen en maakt ruimte vrij voor alle anderen.

Meer geld overgemaakt op Bitcoin

De hoeveelheid US-dollarwaarde, die zich over het Bitcoin-netwerk beweegt sinds het begin van het jaar toegenomen. Het dagelijkse transactievolume is gestegen van een dieptepunt van 640 miljoen dollar naar een recent hoogtepunt van 1,9 miljoen dollar op 15 maart tot een stijging van 200%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,991.95
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,120.78
eos
EOS (EOS) $ 0.814741
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48186
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.63
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216466