HomeNieuwsOverstock plant Wereldwijde uitbreiding voor het op blockchain gebaseerde Agritech Platform -...

Overstock plant Wereldwijde uitbreiding voor het op blockchain gebaseerde Agritech Platform – GrainChain

De blockchain accelerator van Overstock, Medici Ventures, kondigde een wereldwijde uitbreiding aan van het gedistribueerde grootboektechnologie (DLT)-aangedreven agritech-platform GrainChain.

Medici Ventures publiceerde op 27 maart een persbericht waarin werd aangekondigd dat GrainChain’s uitbreiding zal worden uitgevoerd in samenwerking met fintech bedrijf Symbiont. Deze zijn samen ùet GrainChain ingesteld op de overgang van HyperLedger Fabric naar Symbiont’s enterprise blockchain platform, Assembly.

Medici is aandeelhouder van zowel GrainChain als Symbiont.

GrainChain streeft naar het versnellen en wegnemen van wrijvingskapitaal in de landbouwmarkt door het gebruik van slimme contracten. Boeren kunnen ook hun producten volgen terwijl ze zich door de supply chain bewegen op een per-crate-basis – waardoor het risico op diefstal en corruptie wordt verminderd.

Overstock CEO en Medici Ventures president, Jonathan Johnson, beschrijft het partnerschap tussen deze bedrijven als “werken aan het elimineren van tussenpersonen, het democratiseren van het kapitaal en het opnieuw vermenselijken van de handel door het gebruik van blockchain technologie”.

In de praktijk: 14.000 boeren gebruiken momenteel GrainChain

Het bedrijf beweert dat ongeveer 14.000 boeren momenteel gebruik maken van zijn slimme contacten – met inbegrip van bijna 1.300 Amerikaanse gebruikers, bijna 900 in Mexico, en 12.000 in Honduras. GrainChain schat dat het meer dan 2,6 miljoen ton producten op zijn platform heeft verwerkt.

De migratie van het bedrijf naar de assemblage zou de snelheid en de privacy van het agritech-platform moeten versterken en de schaalvergroting moeten vergemakkelijken. Medici hoopt dat GrainChain voor 2021 in verschillende nieuwe landen zal lanceren – met Johnson in Zuid- en Midden-Amerika.

“GrainChain’s doel is om te blijven groeien naar nieuwe landen om boeren over de hele wereld te helpen, en Symbiont’s blokketenplatform is de oplossing die ons zal helpen dat doel te bereiken,” zei GrainChain’s chief executive en oprichter, Luis Macias.

Macias voegde toe dat de financiering zal worden gebruikt om productontwikkeling en uitbreiding voort te zetten om aan de marktvraag in meer landen te voldoen.

Eerlijke prijzen voor boeren d.m.v Grainchain?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,078.17
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,480.16
eos
EOS (EOS) $ 0.564497
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386502
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 22.95
neo
NEO (NEO) $ 11.23
iota
IOTA (IOTA) $ 0.174374