Home Nieuws IOTA (MIOTA) Network zal gedecentraliseerd worden.

IOTA (MIOTA) Network zal gedecentraliseerd worden.

Het IOTA (MIOTA) gedistribueerde grootboekplatform, ontworpen om IOT-apparaten van brandstof te voorzien, zal zijn semi-decentrale status verliezen. Dit geavanceerde proces wordt Coordicide genoemd. Lang leve de decentralisatie!

Gisteren heeft de IOTA stichting een gedetailleerde uitleg gepubliceerd over waardoor de Coördinator, het centrale synchronisatieknooppunt in het IOTA-netwerk vervangen zal worden.

Volgens de uitleg wordt de Coördinator, een gecentraliseerd knooppunt momenteel gebruikt om geldige transacties te selecteren in de Tangle DAG-gebaseerde datastructuur. Daarom beslist de Coördinator welke transacties in de volgende blokken moeten worden opgenomen en welke moeten worden afgewezen.

Maar omdat de Coördinator slechts een tussenoplossing is voor de overgang naar decentralisatie, besloot de IOTA Foundation deze te vervangen door een regeling die op basis van een eigen logica werkt. De nieuwe oplossing heet Coordicide en is gebaseerd op het oplossen van conflicten tussen transacties die door de deelnemers aan het netwerk worden voorgesteld met behulp van een stemmingssysteem.

Korte uitleg: het zal een uitwisseling van meningen tussen knooppunten zijn.

Om zo’n cruciale mijlpaal te bereiken, worden vijf technische stappen voorgesteld. Ten eerste zal elke uitwisseling van gegevens de identiteit van de afzender bevatten. Als knooppunten zich op kwaadaardige wijze met de consensus bemoeien, kunnen ze gemakkelijk worden geïdentificeerd en gestraft. Deze mogelijkheid tot zelfcontrole zal vergezeld gaan van het Mana reputatiemanagement systeem. Gebruikers zullen Mana ontvangen voor eerlijk gedrag en verliezen als er iets mis is met hun netwerkactiviteit.

Ook zal de Auto-Peering modus het proces van de knooppuntverbindingen tussen elkaar heroverwegen. Rate Control zal ook worden geïmplementeerd om te voorkomen dat het netwerk wordt overbelast door spam. Dit zal de hoeveelheid werk die een knooppunt moet doen om transacties te verwerken aanpassen, rekening houdend met de doorvoercapaciteit en het transactieverwerkingsvolume.

In de laatste stap zullen de conflicten worden opgelost door middel van een stemming die wordt georganiseerd door de door IOTA ontworpen Fast Probabilistic Consensus.

IOTA (MIOTA) Network De volgende stappen naar een gedecentraliseerd IOTA worden gezet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...

NEAR protocol verhandelen met 0% trading fee

NEAR is een platform gebaseerd op een layer 1 blockchain. De ontwikkelaars hebben een missie om hun gebruikers te helpen eigenaar te...

Bitcoin opnieuw naar 20K, ook Ethereum en Solana dalen opnieuw

Opnieuw een daling van ongeveer 10% voor bitcoin; De prijs van Bitcoin slaagde er niet in om boven de $22.500 weerstandszone te...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 18,880.32
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,298.43
eos
EOS (EOS) $ 1.17
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447106
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.53
neo
NEO (NEO) $ 8.33
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.276583