HomeNieuwsGeneral Motors vraagt patent aan voor een op blockchain gebaseerde navigatiekaart

General Motors vraagt patent aan voor een op blockchain gebaseerde navigatiekaart

Autofabrikant General Motors vraagt patent aanoftewel GM, heeft een octrooiaanvraag ingediend voor een voortdurend geactualiseerd navigatiekaartsysteem. Het systeem zou gebruik maken van een blockchain om gegevens van sensoren uit voertuigen te integreren. Het zou eveneens een betrouwbare kaart te bouwen voor autonome voertuigen.

Volgens het depot, dat op 1 oktober 2018 werd ingediend en op 2 april 2020 werd gepubliceerd, zijn de bestaande kaarten “moeilijk dynamisch te houden zonder grote kosten te maken”. Een mogelijke reden hiervoor is dat de meeste kaarten worden onderhouden door gespecialiseerde voertuigen. Het bereik is noodzakelijkerwijs beperkt tot slechts een paar delen van de wereld.

General Motors’ oplossing is om het proces te verdelen over verschillende voertuigen. Men verzamelt via sensoren gegevens over de omgeving terwijl ze gewoon rondrijden. Men kan de real-time gegevens vergelijken met een discrepantie detector. Deze zal de bestaande kaarten analyseren.

Elk verschil wordt overgebracht De “kandidaat-transactie” wordt dan gevalideerd als andere voertuigen een soortgelijke verandering melden. Het patent suggereert dat het netwerk zou worden onderhouden door voertuigen en mining knooppunten die zich in datacenters bevinden.

Het systeem is waarschijnlijk ontwikkeld voor GM’s “Super Cruise” functie, die een semi-automatische rijervaring biedt op sommige luxemodellen. In tegenstelling tot de concurrenten van Tesla is het systeem zeer sterk afhankelijk van navigatiekaarten.

De distributie van het kaartgeneratieproces zou waarschijnlijk de inspanningen van de fabrikant versnellen om het merendeel van de wegen in de V.S. te bestrijken.

Dit is alvast wat het patent laat zien en dit staat dan ook als een van de grote voordelen van het systeem. Dit zorgt Zodoende kunnen verschillende leveranciers bijdragen aan één enkele kaart. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het blockchain implementeert.

General Motors vraagt patent aan! Blockchain baant zijn weg in de wereld van de navigatiesystemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,022.96
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,508.42
eos
EOS (EOS) $ 0.611674
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43956
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.60
neo
NEO (NEO) $ 11.82
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175906