HomeNieuwsDe 4 beste Crypto-derivaten exchanges

De 4 beste Crypto-derivaten exchanges

Ontdek hier een overzicht van De 4 beste Crypto-derivaten exchanges. Overzicht van exchanges met functionaliteiten en opties voor een verschillend publiek!

BitMEX

De oudste derivatenbeurs in crypto, BitMEXis hiermee gestart begin 2014 toen de crypto-markten nog in de kinderschoenen stonden.

BitMEX biedt futures en eeuwigdurende swapcontracten aan. In feite creëerde BitMEX de perpetual swap, die nu het meest verhandelde derivaat van crypto is.

Meer dan 90% van het volume van BitMEX is afkomstig van één contract-its Bitcoin perpetual swap. Dit contract heeft meer dan $1 miljard aan volume op een dagelijkse basis. Bovendien is BitMEX het enige crypto-derivatenplatform dat meer dan $1 miljard aan open rente heeft.

Het is het handelsplatform bij uitstek voor Bitcoin-maximalisten, omdat er alleen gehandeld kan worden met een BTC-storting; geen stablecoins. Grotere handelaren geven ook de voorkeur aan BitMEX omdat het de strakste bid-ask spread biedt in crypto, wat resulteert in minder slippage op grote orders. De beurs biedt ook tot maar liefst 100x hefboomwerking op geselecteerde paren.

Maar BitMEX heeft slechts drie handelsparen ten opzichte van de USD (BTC, ETH en XRP), terwijl de rest vrij illiquide contracten zijn die gekoppeld zijn aan BTC. Het is ook gevoelig voor overbelasting van het systeem tijdens de piek volatiliteit.

Binance

Wanneer de regerende koning van de spotmarkt besluit om derivateninstrumenten te lanceren, hebben handelaren de neiging om zich te verzamelen. In de zeven maanden sinds Binance voor het eerst met de handel in derivaten begon, heeft het zijn plaats ingenomen door het platform met het hoogste volume te worden.

Binance heeft eeuwige termijncontracten voor een grote verscheidenheid aan altcoins tegen USDT, wat een van haar grootste verdiensten is. Bovendien kan men voor al deze paren in futures handelen terwijl men onderpand in USDT aanhoudt, wat een kapitaalbescherming tegen volatiliteit biedt.

Als de grootste spotbeurs voor retailhandelaren biedt Binance een naadloze ervaring bij de overstap van spot naar derivaten en vice versa. De integratie van beide markten in een enkele UX maakt Binance een geweldig platform voor diegenen die hun spotposities met futures willen afdekken. Binance Futures biedt tot 125x leverage, maar de UI kan soms achterblijven.

FTX

Dit is een van de jongere platforms die al snel de aandacht van de detailhandel en institutionele handelaren heeft getrokken. FTX biedt een grote verscheidenheid aan spotmarktparen en -derivaten, evenals weddenschappenmarkten.

FTX heeft eeuwigdurende contracten en futures voor bijna alle grote altcoins. Maar wat hen onderscheidt van de rest zijn hun innovatieve producten.

De beurs lanceerde “MOVE” contracten die handelaren laten wedden op de volatiliteit. Het is vergelijkbaar met het verhandelen van de VIX (volatiliteitsindex) op de aandelenmarkten. FTX creëerde ook leveraged tokens die werken als leveraged ETF’s (verdeiep jezelf om te begrijpen hoe ze werken).

Met verschillende niet-crypto producten, zoals de Amerikaanse presidentiële verkiezing weddenschappen, legt FTX de lat hoog voor veelzijdige crypto-derivatenplatforms.

FTX is het enige platform met futures, eeuwigdurende contracten en opties voor Bitcoin en altcoins. Geen enkele andere beurs heeft andere opties voor altcoins dan ETH. Met een sterke variëteit aan producten, tot 101x hefboomwerking, en een soepele UX, wordt FTX het primaire slagveld voor geharde speculanten.

FTX heeft het goed gedaan in tijden van hoge volatiliteit. Echter, aangezien het vrij jong is, moet het nog een grote stresstest ondergaan tijdens een uitbundige bull market.

Deribit

Deribit is het paradijs voor optiehouders en is de meest liquide Bitcoin-optiebeurs, zelfs in vergelijking met CME en Bakkt.

Geniet van meer dan 85% van alle Bitcoin-optie-liquiditeit. De beurs biedt ook eeuwigdurende swaps en futures aan, maar heeft zijn roem te danken aan het volume van de kenmerkende opties. De beurs heeft een gemiddelde van meer dan 60.000 BTC van de dagelijkse openstaande rente, per Skew.

De exchange heeft onder andere een portefeuillesimulator waarmee handelaren kunnen spelen met verschillende optiespreads om hun winst of verlies te berekenen. Deribit biedt tot 100x hefboomwerking voor eeuwigdurende contracten.

Voor optiehandelaren en hedgers is het ongetwijfeld de beste optie (woordspeling bedoeld).

Eerder dit jaar had de beurs problemen met de index, waardoor er een flash crash ontstond en veel handelaren massaal werden geliquideerd. Maar ze accepteerden hun fout en beloofden handelaren die werden geliquideerd als gevolg van het falen van hun index terug te betalen.

Tijdens de flash crash in maart werd Deribit opnieuw betrapt op een massale liquidatie. Het verzekeringsfonds van de beurs betaalde enorme bedragen van BTC uit aan de gebruikers.

Deze twee gebeurtenissen geven aan dat de beurs een aantal zaken moet uitzoeken voordat ze één van de zwaargewichten van de crypto wordt, maar ook dat ze eerlijk zijn in hun operaties.

Blijf goed opletten, onze artikelen zijn geen financieel advies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.89
eos
EOS (EOS) $ 0.813416
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482674
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.51
neo
NEO (NEO) $ 15.52
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216175