Home Nieuws Yahoo's 'Top Crypto Bets' overstijgen makkelijk de S&P 500

Yahoo’s ‘Top Crypto Bets’ overstijgen makkelijk de S&P 500

Hoewel de wereldwijde economische vooruitzichten somber blijven, tonen nieuwe cijfers aan dat bedrijven die verbonden zijn met de cryptografie-industrie veel beter presteren dan de S&P 500.

Yahoo Finance volgt topbedrijven en aandelen die blootgesteld zijn aan cryptocurrency’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum.

Volgens de laatste cijfers hebben beursgenoteerde crypto-bedrijven met een marktkapitalisatie van $1 miljard of hoger het in maart aanzienlijk beter gedaan dan de S&P 500, omdat paniek over de uitbraak van het coronavirus een massale wereldwijde verkoop van aandelen teweegbracht.

De 14 bedrijven in Yahoo’s “Top Crypto Bets” omvatten Microsoft, Visa, Square, Goldman Sachs, Overstock, NVIDIA en PayPal. Over het geheel genomen behaalden deze bedrijven in maart een rendement van 35,62% over 1 maand, wat veel beter is dan de S&P 500-index, die over dezelfde periode een verlies van 12,51% boekte.

Ondanks de sterkere prestatie van cryptocurrency’s in vergelijking met aandelen, gaf de huidige economische neergang ook een pijnlijke klap aan Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash en de hele markt met meer dan $93 miljard aan kapitalisatie die op 12 maart werd weggevaagd.

Aan het einde van het eerste kwartaal daalde de prijs van BTC met 10%. De S&P 500 daarentegen stortte 20% in zijn slechtste kwartaal sinds het vierde kwartaal van 2008. Ook de Dow Jones sloot in de eerste drie maanden van dit jaar 23% af, waardoor zijn slechtste prestatie in het eerste kwartaal van de geschiedenis werd bereikt.

Terwijl Bitcoin op dit moment handelt op $6.794, een daling van 0,84%, is de totale marktcap van de crypto-industrie in het algemeen gestegen van $167,5 miljard naar $190,7 miljard, een stijging van 13,85% in de afgelopen zeven dagen.

Crypto vs S&P 500 – waar op inzetten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...

NEAR protocol verhandelen met 0% trading fee

NEAR is een platform gebaseerd op een layer 1 blockchain. De ontwikkelaars hebben een missie om hun gebruikers te helpen eigenaar te...

Bitcoin opnieuw naar 20K, ook Ethereum en Solana dalen opnieuw

Opnieuw een daling van ongeveer 10% voor bitcoin; De prijs van Bitcoin slaagde er niet in om boven de $22.500 weerstandszone te...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 18,801.69
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,296.95
eos
EOS (EOS) $ 1.17
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447215
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.41
neo
NEO (NEO) $ 8.29
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.275375