Home Nieuws Bitcoin Cash Halveert en er gebeurt...Niets!

Bitcoin Cash Halveert en er gebeurt…Niets!

Bitcoin cash is deze woensdag voor het eerst succesvol gehalveerd, waardoor de blokbeloning algoritmisch werd verlaagd van 12,5 BCH naar 6,25 BCH.

Dat leidde tot een verlaging van de hashrate van ongeveer 2% die van bitcoin voor de halvering naar nu 1%.

Toch is het op het moment van schrijven nog steeds een stuk winstgevender dan bitcoin en op BSV.

De reden waarom de hashrate meer is gedaald dan we hadden ingeschat, we dachten dat het ongeveer 1,5% zou zijn, is waarschijnlijk te wijten aan de moeilijkheidsgraad en de prijs.

De moeilijkheidsgraad in Bitcoin Cash is per blok, maar ze houden rekening met de vorige 144 blokken, dus ongeveer één
volledige dag. Dat betekent dat de verminderde hashrate nog niet in het algoritme is berekend, iets wat later vandaag zou moeten veranderen.

Wat de prijs betreft, heeft het helemaal niet gereageerd, met BCH dat zelfs ongeveer 1,4% van de waarde verliest ten opzichte van bitcoin en andere cryptos.

Zoals verwacht zou de reactie geleidelijker zijn, omdat miners niet per se aan insta-selling doen, dus het kan een paar maanden duren voordat de markt het verminderde nieuwe aanbod begint te voelen.

Bitcoin zal volgende maand ook zijn eigen halvering hebben en opnieuw kan het zijn alsof er niets is gebeurd, behalve dan vdat er nummertjes veranderd zijn op het computerscherm, maar uiteindelijk zou dat zich moeten gaan vertalen in prijs, vooral met al die massale devaluatie die aan de gang is.

Bitcoin Cash Halveert
Windstil na de halving!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...

NEAR protocol verhandelen met 0% trading fee

NEAR is een platform gebaseerd op een layer 1 blockchain. De ontwikkelaars hebben een missie om hun gebruikers te helpen eigenaar te...

Bitcoin opnieuw naar 20K, ook Ethereum en Solana dalen opnieuw

Opnieuw een daling van ongeveer 10% voor bitcoin; De prijs van Bitcoin slaagde er niet in om boven de $22.500 weerstandszone te...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 18,868.72
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,304.89
eos
EOS (EOS) $ 1.17
cardano
Cardano (ADA) $ 0.449063
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.51
neo
NEO (NEO) $ 8.31
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.278206