HomeNieuwsReddit gaat werken met Ethereum gebaseerd punten systeem

Reddit gaat werken met Ethereum gebaseerd punten systeem

Nieuwe details zijn onthuld over het op blockchain gebaseerde puntensysteem van Reddit. Ze gaan dit uitproberen voor een van hun gemeenschappen.

Vandaag zijn er updates gepost waarin Reddit meer informatie onthult over het blockchain systeem. Een zeer belangrijk onderdeel is: het zal op Ethereum draaien.

Reddit heeft bevestigd aan Decrypt dat het inderdaad werkt aan een dergelijk systeem, maar met slechts één gemeenschap in gedachten.

“We experimenteren voortdurend met manieren om gemeenschappen op Reddit te ondersteunen. In dit geval werken we met één community om een functie te testen die de betrokkenheid van een gebruiker bij een community vertegenwoordigt. We waarderen en zoeken naar feedback van de gemeenschap terwijl we doorgaan met het onderzoeken van bepaalde functies.

Hoe gaat dit werken?

De nieuwe informatie onthult het doel van het op een blockchain gebaseerde systeem. Om de belangrijkste leden van een community te benadrukken, worden de puntenbalansen naast gebruikersnamen weergegeven. Punten zijn dus een maatstaf voor de reputatie en bijdrage binnen een gemeenschap.

huidige systeem van Karma, waar gebruikers gratis Karma krijgen als hun berichten worden opgepikt. Maar in dit geval zullen de punten echte waarde hebben.

Wat kunnen de gebruikers hiermee?

“Gebruikers kunnen punten uitgeven om Speciale Lidmaatschappen in hun gemeenschap te kopen. Een speciaal lidmaatschap opent exclusieve functies in de gemeenschap,” verklaart het, toevoegend dat dit badges, geanimeerde emojis en GIF’s omvat.µ

Verder staat er dat wanneer er punten worden uitgegeven, deze zullen worden vernietigd. Het lijkt erop dat Reddit in dezelfde richting denkt. Deze tactiek gebruiken ook bedrijven zoals Binance. Zo proberen ze het aantal tokens te doen verminderen en de prijs van de token te doen stijgen.

“De punten zulle vernietigd worden (“verbrand”). Hierdoor stijgt ieders aandeel. Dit zorgt ervoor dat het kopen van lidmaatschappen de gemeenschap als geheel beloont,” zegt het.

Hoe gaan Reddit gebruikers deze punten kunnen krijgen?

Op basis van hoeveel Karma een persoon heeft, zulen de punten door Reddit verdeeld worden. En, zoals bij de meeste ICO’s, zullen sommige van de Points naar de bouwers gaan. Reddit neemt een 20% korting op de nieuwe punten. De Reddit moderators krijgen 10% aandeel.

De punten zullen ook een gelijkaardig economisch beleid hebben als Bitcoin. De initiële verdeling zal 50 miljoen punten zijn. Hierboven komen nog eens 50 miljoen punten in het eerste jaar. Elk jaar zal het aantal nieuwe punten dalen, tot een maximum van 250 miljoen punten.

Terwijl Reddit zei dat het slechts met één gemeenschap aan dit project werkt, is dat voor zo’n klein deel van de site over een lange periode heel veel munten. Is het plan onderdeel van iets groters?

Is dit project de start van een langdurige samenwerking met de ethereum blockchain?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72
eos
EOS (EOS) $ 0.814092
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.52
neo
NEO (NEO) $ 15.55
iota
IOTA (IOTA) $ 0.21666