HomeNieuwsLibra coin past zich aan!

Libra coin past zich aan!

Libra coin heeft veranderingen doorgevoerd om in te stemmen op de regelgevers.

Na moeilijk start met de Securities and Exchange Commissie van de Verenigde Staten, zijn de besluitvormers bij Libra opnieuw gestart om hun cryptocurrency platform in te richten om beter verteerbaar te zijn voor de regelgevers. M.a.w Libra coin past zich aan!

Ten eerste heeft Libra een licentie voor het betalingssysteem aangevraagd bij de Zwitserse toezichthouder FINMA (Swiss Financial Markets Supervisory Authority). Dit is een enorme mijlpaal op weg naar een publiek bruikbaar Libra betalingssysteem. Maar er is nog meer werk aan de winkel. Het licentieproces zal input van andere centrale banken en financiële instanties blijven vergen. Libra lijkt nu toch op weg om monetaire en bancaire diensten te kunnen aanbieden.

Er vinden ook een aantal onderliggende technische veranderingen plaats. Ten eerste zal Libra’s multi-currency stablecoin LBR worden ondersteund door nieuwe stablecoins, in plaats van door fiat valuta’s die ergens op een bankrekening staan. Co-creator David Marcus tweeted dat “de meest opmerkelijke evoluties” zijn “de creatie van single currency stablecoins,” zoals USD, EUR en GBP, naast de Libra-coin.

Dit bijgewerkte ontwerp wordt mogelijk gemaakt door een slim contract dat de vaste nominale waarden van de onderliggende stablecoins met elkaar verbindt.

De tweede grote update is de nieuwe Libra whitepaper, die in het licht van de eerder beschreven technische veranderingen is aangepast. De eerste versie beschreef het als een netwerk met toestemming, gecontroleerd door de Libra Association, en het plan was om in de komende vijf jaar zonder toestemming te gaan.

Maar de herziene whitepaper schetst een meer conforme routekaart voor de toekomst van Libra, die beperkt wat mensen kunnen doen op het netwerk. Zo zal bijvoorbeeld het netwerk worden onderworpen aan evenwichts- en transactielimieten en zal het netwerk in het begin alleen toegankelijk zijn voor gereguleerde crypto-bedrijven.

Waar het project voorheen vastzat in het reglementaire vagevuur, lijken de tandwielen de laatste tijd meer methodisch te draaien. Zal Libra in de toekomst in staat zijn om te concurreren met andere crypto projecten? Time will tell

libra coin past zich aan, zorgt dit voor nieuwe kansen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,911.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.72
eos
EOS (EOS) $ 0.814092
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482398
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.52
neo
NEO (NEO) $ 15.55
iota
IOTA (IOTA) $ 0.21666