HomeNieuwsFacebook bevestigt Libra opent 50 nieuwe vacatures in Ierland

Facebook bevestigt Libra opent 50 nieuwe vacatures in Ierland

Libra mag dan wel achteruit gezet zijn, maar Facebook breidt het team dat het stablecoin-project ondersteunt aanzienlijk uit.

De social media-gigant wil voor zijn betalingsdochter Calibra – die belast is met het creëren van een portemonnee voor het opslaan en versturen van libra – 50 mensen in dienst nemen om eind 2020 in zijn kantoor in Dublin aan de slag te gaan. Het nieuws werd maandag voor het eerst gemeld door de Irish Times.

Een woordvoerder van Calibra vertelde dat veel van de nieuwe openingen in Dublin bestemd zijn voor een nieuw team. Dit team moet contact onderhouden met de regelgevende instanties. EVeneens gaan er specialisten kunnen werken aan het fraudebeschermingsprogramma van de portemonnee. Er komt ook een nieuw klantenserviceteam om klachten te behandelen – een teken dat het project klaar is voor de lancering.

“We huren actief deskundigen in op het gebied van fraude, naleving, personeelsbeheer en klantenzorg om ons operatieteam dat de Calibra-portefeuille ondersteunt, uit te breiden”, zegt Laura Morgan Walsh, Calibra’s hoofd van de afdeling operaties.

Facebook kwam in 2009 voor het eerst naar Ierland. Aangetrokken door de lage vennootschapsbelasting van het land, vestigde het zijn Europese hoofdkwartier in de hoofdstad. Naast het Europese hoofdkantoor van het bedrijf, werkt een groot deel van het Ierse kantoor ook aan wereldwijde projecten zoals infrastructurele engineering in regio’s als het Midden-Oosten en Afrika.

Sinds 2009 is het aantal medewerkers van Facebook en zijn partnerbedrijven in Ierland gestegen van 30 naar meer dan 5.000 mensen. De Calibra-openingen maken deel uit van een nieuwe wervingscampagne die de Ierse aanwezigheid tot 7.000 mensen kan brengen tegen het einde van 2020.

Het nieuws komt minder dan een week nadat de in Zwitserland gevestigde Libra Association zei dat het zijn ambities ging terugschroeven in een poging om regeringen en centrale bankiers te sussen. In plaats van één crypto vastgepend aan een mand met valuta’s, zal het nieuwe ontwerp meerdere libra’s lanceren, elk vastgepend aan verschillende fiats, zoals de Amerikaanse dollar en de euro.

Calibra – een dochtermaatschappij van Facebook is een aparte entiteit van de Libra Association – maakt al reclame voor 26 vacatures voor het hoofdkantoor in Menlo Park, Californië. De meeste van deze vacatures zijn voor ontwikkelaars, backend personeel en degenen die zich aan de regelgeving houden.

Volgens de vacatures op haar LinkedIn-profiel hebben veel van deze vacatures slechts één of twee sollicitanten gehad, ondanks het feit dat sommigen van hen al meer dan een maand worden geadverteerd.

Libra opent 50 nieuwe vacatures
Goed nieuws voor het project!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,022.96
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,508.42
eos
EOS (EOS) $ 0.611674
cardano
Cardano (ADA) $ 0.43956
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.60
neo
NEO (NEO) $ 11.82
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175906