HomeNieuwsDe meeste van China's grootste banken maken al gebruik van de blockchain.

De meeste van China’s grootste banken maken al gebruik van de blockchain.

Verschillende Chinese staatsbanken en enkele van China’s meest prominente tech reuzen zijn van plan om implementaties van blockchain tech op te zetten.
Uit een whitepaper van een van de grootste banken in China blijkt dat de blockchain wordt gebruikt voor de afwikkeling van de handel, het beheer van de toeleveringsketen, de financiering en andere gebieden in de sector van de financiële dienstverlening.
72 financiële dienstverleners hebben zich bij de overheid geregistreerd voor het verlenen van diensten op basis van een blockchain.

Meer dan 70 financiële dienstverleners in China, waaronder elke staatsbank en de grootste technologiebedrijven, maken gebruik van op blockchain gebaseerde financiële applicaties.

Dat is zo volgens de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), een van de grootste staatsbanken van het land.

In een nieuw whitepaper zegt de ICBC dat Chinese banken van plan zijn om blockchains te gebruiken op gebieden als handelsfinanciering, supply chain management, digitale facturen en andere toepassingen.

Vier van China’s grootste technologiebedrijven – Baidu, Alibaba, Tencent en JD – werken ook aan hun eigen op blockchain gebaseerde financiële servicetoepassingen.

In het document worden ook enkele specifieke toepassingen beschreven. Zo heeft ICBC zelf een grensoverschrijdend handelsplatform tussen China en Europa gebouwd dat gebruik maakt van gedistribueerde grootboektechnologie en slimme contracten voor de authenticatie en synchronisatie van verzendingsinformatie die wordt gedeeld door bedrijven, magazijnen, douane, banken en overheidsinstellingen.

Volgens het whitepaper gebruiken banken en ondernemingen in China blockchains om fondsen te beheren, toeleveringsketens te controleren, effecten uit te geven en klantenloyaliteitspunten toe te kennen.

Ongeveer 420 blockchain bedrijven – waarvan 17% in de financiële sector. Honderdtwintig op blockchain gebaseerde financiële dienstenprojecten – werden eind 2019 geregistreerd bij de Cyberspace Administration van China, aldus de ICBC.

Meer blockchain nieuws

China’s grootste banken maken al gebruik van de blockchain.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19
eos
EOS (EOS) $ 0.814515
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.64
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216668