HomeNieuwsIOTA als frame van nieuw gedecentraliseerd sociale media project

IOTA als frame van nieuw gedecentraliseerd sociale media project

Inbreuken op persoonlijke gegevens op sociale-mediaplatformen zijn niet nieuw. Men kan ze eerder schering en inslag noemen. Tech giants zoals Facebook staan bekend om hun privacyproblemen. Terwijl internetgebruikers blijven vertrouwen op klassieke sociale media zoals Facebook en YouTube, blijven nieuwe bedrijven uit de blockchain sector alternatieven opbouwen. Zo ook voor Socierty2, een IOTA project.

Society2 is een nieuw gedecentraliseerd social media project, oftewel DeSM. Het project is erop gericht om gebruikers de controle over hun data te laten herwinnen. Het stelt IOTA-node-eigenaren in staat hun eigen social media-sites of -apps te beheren.

Bij de officiële aankondiging van het initiatief op 5 mei heeft Society2 aangegeven dat er tot nu toe geen adoptie van decentrale social media heeft plaatsgevonden. Het team van Society2 is daarom begonnen met het uitwerken van een IOTA-gebaseerd DeSM-framewerk om een nieuwe standaard in privacy, controle en interoperabiliteit van gedeelde data tussen social media-platforms mogelijk te maken.

Gebruikers van Society2 zullen hun privacy kunnen verhandelen in ruil voor IOTA. De maatschappij belooft sociale media privacy en controle mogelijk te maken die tot nu toe niet beschikbaar is voor gebruikers van sociale media. Society2 is van plan om gebruikers van sociale media expliciet te laten kiezen voor het niveau van privacy dat zij willen. Dit doen ze met behulp van zero-fee micropayments in IOTA cryptocurrency (MIOTA) als beloning.

Het project zal uitsluitend gebaseerd zal zijn op het IOTA-framework. Met behulp van IOTA’s peer-to-peer microbetalingen zal het platform bijvoorbeeld gebruikers belonen voor het zien van advertenties op Society2. “Als je advertenties wilt ontvangen, en een deel van je informatie wilt opgeven, deel je in de inkomstenstromen. Naast de mogelijkheid om te schalen en de mogelijkheid om veilig berichten over te brengen, maakt IOTA het mogelijk om P2P microbetalingen te doen zonder kosten.

Het project hoopt een gedecentraliseerd social media raamwerk te leveren dat werkt voor Twitter. Naast de implementatie van IOTA-cryptocurrency als basisvaluta voor haar systeem, zal Society2 haar platform uitbouwen bovenop de gedistribueerde ledger van IOTA. Het project zal gebaseerd zijn op IOTA Streams, een raamwerk voor cryptografische toepassingen dat door de IOTA Foundation wordt ontwikkeld. Specifiek zal IOTA Streams de encryptie en distributie van sociale media-inhoud mogelijk maken. Daarnaast zal Society2 de Decentralized Identity technologie van IOTA inzetten.

Na de officiële start van het project en de lancering van hun website deze week, verwacht Society2 een vroeg prototype van zijn DeSM-systeem voor de gemeenschap te leveren, terug te koppelen tegen Q3, 2020, zei het hoofd van het project, Joseph Skewes.

SOCIETY2 – Gedecentraliseerde social media. Kan dit project wel overtuigen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,167.19
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,483.80
eos
EOS (EOS) $ 0.564953
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386321
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.00
neo
NEO (NEO) $ 11.26
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175017