HomeNieuwsPower Ledger richt zijn pijlen op Thailand

Power Ledger richt zijn pijlen op Thailand

Het Australische Power Ledger kondigde op 25 mei een partnerschap aan met Thai Digital Energy Development (TDED) om een op blockchain gebaseerd digitaal energieplatform te creëren.

Het platform zal de handel in milieugrondstoffen en peer-to-peer (P2P) energie mogelijk maken. Dit met als doel om de goedkeuring van hernieuwbare energiebronnen te versnellen. Thailand streeft ernaar om tegen het jaar 2037 25% van zijn elektriciteit op te wekken uit hernieuwbare energiebronnen.

TDED is een joint venture tussen de Thaise energieautoriteiten en de groene energiespecialist BCPG. In het kader van het partnerschap met Power Ledger zal de blockchain technologie gebruikt worden voor de handel in koolstofkredieten en hernieuwbare energiecertificaten (REC).

Tevens zal de technologie gebruikt worden voor het beheer van vier BCPG-projecten voor schone energie, waaronder energie- en koolstofmanagement op de 12MW Smart Campus van Chiang Mai University.

Power Ledger werkt sinds 2018 samen met BCPG, toen het een vergelijkbare P2P energiehandelsproef lanceerde in Bangkok.

De manager van Power Ledger melde het volgende:

“Het platform fungeert als een besturingssysteem en een innovatieve facilitator in de transformatie van energiemarkten van gecentraliseerde naar hybride, gedistribueerde energiemarkten die worden ondersteund door hernieuwbare energie en gedistribueerde energiebronnen. Deze unieke marktgebaseerde aanpak werkt als een stimulans om de verspreiding van gedistribueerde energiebronnen en hernieuwbare energie in gemeenschappen te versnellen en helpt bij het bereiken van de nationale doelstellingen voor hernieuwbare energie van een land.

Het bedrijf wil ook graag het TDED-partnerschapskader gebruiken om andere deelnemers aan de energiemarkt in heel Thailand te benaderen. Deze willen wellicht ook gebruik maken van de blockchain technologie voor de handel in energie.

Het handelsplatform TraceX REC van Power Ledger zal dit jaar in Thailand worden ingezet en zal een marktplaats bieden voor generatoren en kopers van koolstofkredieten en REC’s. Het zal ook mensen en organisaties die zowel energie produceren als verbruiken in staat stellen om P2P te verhandelen en overtollige energie te verkopen in hun buurt.

Power Ledger richt zijn pijlen op Thailand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,906.93
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,123.19
eos
EOS (EOS) $ 0.814515
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482696
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.64
neo
NEO (NEO) $ 15.56
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216668