Home Nieuws Power Ledger richt zijn pijlen op Thailand

Power Ledger richt zijn pijlen op Thailand

Het Australische Power Ledger kondigde op 25 mei een partnerschap aan met Thai Digital Energy Development (TDED) om een op blockchain gebaseerd digitaal energieplatform te creƫren.

Het platform zal de handel in milieugrondstoffen en peer-to-peer (P2P) energie mogelijk maken. Dit met als doel om de goedkeuring van hernieuwbare energiebronnen te versnellen. Thailand streeft ernaar om tegen het jaar 2037 25% van zijn elektriciteit op te wekken uit hernieuwbare energiebronnen.

TDED is een joint venture tussen de Thaise energieautoriteiten en de groene energiespecialist BCPG. In het kader van het partnerschap met Power Ledger zal de blockchain technologie gebruikt worden voor de handel in koolstofkredieten en hernieuwbare energiecertificaten (REC).

Tevens zal de technologie gebruikt worden voor het beheer van vier BCPG-projecten voor schone energie, waaronder energie- en koolstofmanagement op de 12MW Smart Campus van Chiang Mai University.

Power Ledger werkt sinds 2018 samen met BCPG, toen het een vergelijkbare P2P energiehandelsproef lanceerde in Bangkok.

De manager van Power Ledger melde het volgende:

“Het platform fungeert als een besturingssysteem en een innovatieve facilitator in de transformatie van energiemarkten van gecentraliseerde naar hybride, gedistribueerde energiemarkten die worden ondersteund door hernieuwbare energie en gedistribueerde energiebronnen. Deze unieke marktgebaseerde aanpak werkt als een stimulans om de verspreiding van gedistribueerde energiebronnen en hernieuwbare energie in gemeenschappen te versnellen en helpt bij het bereiken van de nationale doelstellingen voor hernieuwbare energie van een land.

Het bedrijf wil ook graag het TDED-partnerschapskader gebruiken om andere deelnemers aan de energiemarkt in heel Thailand te benaderen. Deze willen wellicht ook gebruik maken van de blockchain technologie voor de handel in energie.

Het handelsplatform TraceX REC van Power Ledger zal dit jaar in Thailand worden ingezet en zal een marktplaats bieden voor generatoren en kopers van koolstofkredieten en REC’s. Het zal ook mensen en organisaties die zowel energie produceren als verbruiken in staat stellen om P2P te verhandelen en overtollige energie te verkopen in hun buurt.

Power Ledger richt zijn pijlen op Thailand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt...

Coinmerce geeft reis weg naar het WK in Qatar

Deze actie moesten we in de kijker zetten! Het Nederlandse platform Coinmerce, geeft namelijk 2x een reis voor 2 personen weg naar...

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,288.23
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,313.69
eos
EOS (EOS) $ 1.20
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430427
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.43
neo
NEO (NEO) $ 8.77
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.293675