Home Nieuws China publiceert zijn nieuwe Blockchain Ranking met Bitcoin op de 12e plaats....

China publiceert zijn nieuwe Blockchain Ranking met Bitcoin op de 12e plaats. Welke munten staan in de top 5?

China’s Center for Information and Industry Development (CCID) heeft op 18 juni voor de 18e keer de ranglijst van cryptocijfers onthuld. Deze keer zijn er weinig veranderingen geweest.

EOS en Tron blijven aan de leiding

EOS blijft met 156,1 punten stevig op de eerste plaats staan, gevolgd door Tron en Ethereum (respectievelijk 138,4 punten en 136,4 punten).

De totale score die aan de munten op de lijst wordt gegeven, omvat factoren als basistechnologie, toepasbaarheid en creativiteit.

Ethereum staat in de laatste twee afdelingen aan de leiding, maar loopt achter op EOS en Tron als het gaat om de technologie.

Dat gezegd hebbende, de methodologie achter de beoordeling is nog steeds vrij duister, dat is de reden waarom die scores met een korreltje zout genomen moeten worden.

Zo bevat de categorie basistechnologie de decentralisatiecomponent en kreeg EOS de hoogste score, ondanks het feit dat het vorig jaar door Weiss Ratings werd gedegradeerd voor toenemende centralisatie.

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, krijgt niet al te veel liefde van de CCID, hoewel het wel iets hoger is komen te staan dan de 17e plaats en op dit moment de 12e plaats inneemt.

Het is het vermelden waard dat Bitcoin voorloopt op andere punten als het gaat om innovaties (43 punten).

XRP, de op drie na laatste cryptocurrency door marktkapitalisatie, klom ook naar de 14e plaats.

Wat zegt deze lijst over blockachain gebruik in China en kan dit veranderingen brengen in de loop der tijd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt...

Coinmerce geeft reis weg naar het WK in Qatar

Deze actie moesten we in de kijker zetten! Het Nederlandse platform Coinmerce, geeft namelijk 2x een reis voor 2 personen weg naar...

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,280.64
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,313.02
eos
EOS (EOS) $ 1.22
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430152
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.51
neo
NEO (NEO) $ 8.81
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.293786