HomeNieuwsCardano: het shelley mainnet is Live

Cardano: het shelley mainnet is Live

Een opgewonden Charles Hoskinson heeft het begin van het Shelley-tijdperk officieel bevestigd. Dit komt na vijf jaar hard werken en na de lancering van Byron. Shelley markeert Cardano’s decentralisatie. De lancering was een volledig beheerde en zorgvuldig uitgevoerde hardfork met grondige controles voor een soepele, probleemloze overgang. En het gebeurde op 29 juli 2020, om precies 21:44:51 UTC | Cardano shelley mainnet is Live

Het Shelley mainnet is gelanceerd met meer dan 320 knooppunten. Tot nu toe zijn er meer dan 110 pools geregistreerd.

De upgrade ging gepaard met de release van een nieuwe versie van de Daedalus-wallet. De nieuwe Shelley-compatibele portemonnee heeft een 24-woord-herstelzin.

“U zult uw Ledger en Trezor-apparaat kunnen gebruiken met Daedalus en Yoroi. Gefeliciteerd daarmee. U zult ook in staat zijn om cold staking te doen met de Ledger. Met Trezor zult u moeten wachten tot de volgende firmware-update.”

Aan de andere kant zal delegatie naar de Yoroi browser extensie mogelijk zijn voor de uiteindelijke release op Yoroi mobile.

Delegatie en inzet van ADA
De stakepools van Cardano maken een ADA-delegatie mogelijk. Door de inzet draagt het netwerk direct bij aan de veiligheid van het platform en verdient het tegelijkertijd beloningen.

ADA-houders kunnen nu elk van de geregistreerde stakepools rechtstreeks uit hun Daedalus-portemonnee selecteren. De beloningen worden aan het begin van elk tijdperk berekend en aan het begin van het volgende tijdperk verdeeld. Elk tijdperk duurt vijf dagen.

Met name het beloningspercentage verschilt van het Incentivized TestNet (ITN). Sinds het ITN experimenteel is, is het Shelley mainnet geïmplementeerd met praktische inzichten voor de lange termijn duurzaamheid van het Cardano ecosysteem.

Cardano Kickt op Decentralisatie
Hoewel het doel van het smart contracting platform is om te concurreren met de pionier op het gebied van tophonoraria, is het netwerk veel meer dan dat. Het bestaat uit een triage.

IOHK geeft leiding aan het technische team; Emurgo is verantwoordelijk voor de business development en de Cardano Foundation promoot het platform actief.

Toch is Charles Hoskinson het gezicht van het project. Dit platform, zoals hij het treffend verwoordde, is zijn levenswerk. Hij verwacht dat Cardano een succes wordt, een project dat nauwlettend in de gaten moet worden gehouden terwijl het zich via Voltaire ontwikkelt tot een van de meest gedecentraliseerde netwerken die hij herhaaldelijk heeft genoemd.

Terwijl Cardano decentraliseert, kondigde IOHK het partnerschap van het platform met BeefChain aan. Het doel is om een Blockchain Food Traceability Solution te bouwen.

Cardano shelley mainnet is Live – laat dat passieve inkomen maar komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,471.81
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.19
eos
EOS (EOS) $ 0.896587
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491062
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.78
neo
NEO (NEO) $ 18.95
iota
IOTA (IOTA) $ 0.251435