Home Nieuws Cardano ERC-20 convertor binnenkort in testfase

Cardano ERC-20 convertor binnenkort in testfase

De langverwachte Cardano ERC-20 convertor wordt binnenkort gelanceerd op het testnet. Francisco Landino, Project Manager bij Input Output Global (IOG), maakte de aankondiging tijdens de vorige aflevering van Cardano 360.

De meesten zien de ERC-20 convertor als een essentieel onderdeel om Ethereum te overtreffen. De gedachte achter het concept was altijd om applicatie-ontwikkelaars op Ethereum een levensvatbaar alternatief te bieden.

Met dat in gedachten, en nu de Alonzo smart contract uitrol zijn voltooiing nadert, zullen we de komende weken de concurrentie tussen beide ketens zien verhogen.

De cardano ERC-20 convertor is een “game-changer”


Het eerste nieuws over de convertor brak voor het eerst door in juli 2020 toen IOG CEO Charles Hoskinson het vernoemde tijdens een livestream.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het doel van de ERC-20 convertor om een brug te slaan tussen Ethereum’s blockchain en Cardano, waardoor Ethereum tokens kunnen worden overgezet en weer terug als gebruikers daarvoor kiezen.

Wat brengt dit teweeg?

In maart beweerde Hoskinson dat meer dan 100 bedrijven van plan zijn om het schip van Ethereum te verlaten. Dit, zei hij, is vooral omdat Cardano enorme besparingen biedt tot 1/1000e van de kosten.

De lancering zal vermoedelijk volgende week plaatsvinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt...

Coinmerce geeft reis weg naar het WK in Qatar

Deze actie moesten we in de kijker zetten! Het Nederlandse platform Coinmerce, geeft namelijk 2x een reis voor 2 personen weg naar...

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,332.75
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,330.22
eos
EOS (EOS) $ 1.20
cardano
Cardano (ADA) $ 0.433286
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.74
neo
NEO (NEO) $ 8.84
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.290927