HomeNieuwsDolce & Gabanna stapt in de wereld van NFT's

Dolce & Gabanna stapt in de wereld van NFT’s

2021 heeft de wereld van de mode en die van de NFT’s steeds dichter bij elkaar gebracht. Wat ze beide gemeen hebben is schaarste en exclusiviteit. Hierdoor zullen ze een ideale match voor elkaar zijn.

“Net als in de mode- en kunstwereld draait het bij NFT’s om verzamelobjecten. NFT’s brengen nu een nieuw niveau van exclusiviteit en ook een kans om digitale ontwerpen en collecties om te zetten in zeer schaarse, waardevolle, unieke en luxueuse collector pieces.”

Door een brug te slaan tussen fysiek en digitaal bieden NFT’s een geheel nieuwe vorm van zelfexpressie.

Bovendien gaat het bij high fashion en het verwerven van dure artikelen in het algemeen niet om noodzaak. Het is eerder bedoeld om deel uit te maken van een luxecultuur en om status uit te stralen. In veel opzichten passen NFT’s ook in dit plaatje.

De meningen over NFT’s blijven verdeeld, maar de baas van Galaxy Digital, Mike Novogratz, denkt dat dit uiteindelijk zal veranderen. In een recente toespraak op CNBC noemde hij ze een drijvende kracht achter de cultuurverandering.

Hij verwees in het bijzonder naar rapper Jay-Z die zijn CryptoPunk aankoop liet zien door het als zijn Twitter avatar te gebruiken. Novogratz noemde deze stap een “big, big deal” voor niet-fungibles.

Dolce & Gabbana Springt aan boord van de NFT’s
Het idee om veel geld uit te geven aan kleding en sieraden die alleen digitaal kunnen worden “gedragen” is enigszins nieuw.

Dolce & Gabanna wil daar echter verandering in brengen met “Collezione Genesi” – een negendelige NFT-collectie in samenwerking met de UNXD-marktplaats.

Wat anders is aan “Collezione Genesi” is dat vijf van de negen stukken daadwerkelijk fysiek en tokenized zijn, terwijl de resterende vier uitsluitend digitaal zijn.

“Vijf van de Collezione Genesi stukken – twee jurken, een herenpak en twee kronen – zijn fysieke creaties, ontworpen door Dolce & Gabbana, die digitale versies hebben die gebruikt kunnen worden in de metaverse.”

Dit weekend presenteert het modehuis de collectie tijdens de Alta Moda show in het Casino van Venetië. Goedgekeurde bieders kunnen de collectie nu online bekijken op de website van UNXD.

Volgens Vogue hebben tienduizenden bieders zich al aangemeld in afwachting van de veiling, die op 9 september van start gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,258.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,492.70
eos
EOS (EOS) $ 0.566906
cardano
Cardano (ADA) $ 0.386629
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.11
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175227