HomeNieuwsEthereum-oprichter Vitalik Buterin doneert $5 miljoen in ETH om Oekraïne te helpen

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin doneert $5 miljoen in ETH om Oekraïne te helpen

Nu de Russische invasie van Oekraïne zijn zevende week ingaat, heeft cryptocurrency bewezen een praktische methode te zijn om de binnengevallen bevolking en militairen te helpen in hun strijd. In de grootste van dergelijke donaties, heeft Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin bijgedragen aan de inspanning met een totaal van $ 5 miljoen in crypto.

Specifiek, Buterin doneerde 750 Ethereum (ETH) aan Unchain Fund, een liefdadigheidsproject opgericht door blockchain-activisten om Oekraïne te ondersteunen met humanitaire hulp.
Zie hieronder de tweet die hiernaar verwijst

Bron: Aid For Ukraine


Hij doneerde ook hetzelfde bedrag aan Aid For Ukraine, een hulpfonds opgezet door het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie, zoals bevestigd op de Twitter-pagina van de organisatie, ook op 6 april.

Buterin heeft naar verluidt zijn donaties nergens genoemd, en ze werden alleen onthuld dankzij zijn geregistreerde Ethereum Name Service (ENS) domeinnaam, ‘vitalik.eth’, van waaruit hij de donaties overmaakte.

Sinds het begin van de “speciale militaire operatie” op 24 februari, heeft Oekraïne al veel steun in cryptovaluta ontvangen van over de hele wereld. Onlangs werd zelfs de kaap van 100 miljoen dollar overschreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,282.03
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,523.26
eos
EOS (EOS) $ 0.609408
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440673
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.69
neo
NEO (NEO) $ 11.74
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175843