Home Nieuws Meta test een nieuwe digitale economie in VR app Horizon Worlds

Meta test een nieuwe digitale economie in VR app Horizon Worlds

Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, heeft onthuld dat het bedrijf aan het experimenteren is met monetization voor de Horizon Worlds virtual reality app om ontwikkelaars in staat te stellen inkomsten te genereren.

Hoewel het nieuwe virtual reality spel nu alleen beschikbaar is voor een selecte groep makers, vertegenwoordigt het een essentiƫle volgende stap in de lange termijn strategie van het bedrijf om de basis te leggen voor virtuele sociale netwerken.

De test loopt enkel in de US en Canada

Meta verklaarde dat een “selecte groep” producenten in staat zal zijn om “virtuele producten en effecten” te verkopen in hun individuele werelden. Alleen inwoners van de Verenigde Staten en Canada boven de 18 jaar zullen die dingen mogen kopen.

In tegenstelling tot andere virtual reality (VR) games in de metaverse, is Zuckerberg’s Horizon Worlds niet gebouwd op blockchain-technologie of non-fungible tokens (NFT’s).

Serieuze verliezen voor Meta

Het bedrijf dat vroeger bekend stond als Facebook heeft al hard afgezien om zijn nieuwste onderneming in de virtuele wereld te promoten.

Het bouwen van de metaverse kost heel wat geld. Hoewel de verkoop van Quest-VR , het vlaggenschip van het bedrijf, rond de feestdagen hard is gestegen, heeft het bedrijf alleen al in 2021 meer dan 10 miljard dollar verloren op de virtual reality-markt.

Bovendien, wanneer sociale platforms zoals Horizon Worlds in populariteit toenemen, zal Meta moeten leren hoe het virtual reality-gemeenschappen kan beschermen, wat geen gemakkelijke taak is.

De recente inspanningen tonen aan dat Meta al vroeg de infrastructuur heeft ontwikkeld die nodig is voor een digitale economie.

Afwachten welke kant de metaverse uitgaat

Check hier wat Horizen worlds is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt...

Coinmerce geeft reis weg naar het WK in Qatar

Deze actie moesten we in de kijker zetten! Het Nederlandse platform Coinmerce, geeft namelijk 2x een reis voor 2 personen weg naar...

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,280.64
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,313.02
eos
EOS (EOS) $ 1.22
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430152
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.51
neo
NEO (NEO) $ 8.81
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.293786