Home Nieuws Crypto betaalkaart van Nexo laat je betalen zonder Bitcoin te verkopen

Crypto betaalkaart van Nexo laat je betalen zonder Bitcoin te verkopen

Nexo is een samenwerking aangegaan met Mastercard en de peer-to-peer betalingsstartup DiPocket om de Nexo Card te lanceren, een cryptokaart waarmee kaarthouders hun crypto als onderpand kunnen gebruiken in plaats van deze te verkopen.

De kaart is gekoppeld aan een door Nexo verstrekte, crypto-backed kredietlijn die het mogelijk maakt om meerdere activa als onderpand te gebruiken, met inbegrip van maar niet beperkt tot Bitcoin, Ether (ETH) en de Tether (USDT) stablecoin.

“De Nexo Card functioneert via Nexo’s crypto-backed kredietlijnen, wat betekent dat fondsen voor uw aankopen uit uw beschikbare kredietlijn komen terwijl uw digitale activaportefeuille intact blijft,” vertelde een woordvoerder van Nexo aan Cointelegraph. Het onderpand is onderhevig aan terugbetalingen in overeenstemming met Nexo’s voorwaarden, merkte de vertegenwoordiger op.

De kaart is onmiddellijk beschikbaar in “selecte Europese markten,” zei Nexo. Volgens de website van het bedrijf is de Nexo-kaart alleen beschikbaar voor inwoners van 29 landen, waaronder België, Cyprus, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en andere.

Nexo mede-oprichter en managing partner Antoni Trenchev benadrukte dat de nieuwe productlancering van cruciaal belang is voor de synergie tussen het bestaande financiële netwerk en digitale activa.

“Dit unieke product zal miljoenen mensen, eerst in Europa en vervolgens wereldwijd, in staat stellen om direct geld uit te geven zonder het potentieel van hun cryptocurrencies op te hoeven geven, en biedt daarmee ongekend dagelijks nut voor de opkomende activaklasse,” merkte hij op.

Mastercard’s hoofd van crypto- en blockchainproducten, Raj Dhamodharan, herhaalde de focus van het bedrijf op de cryptocurrency-industrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...

NEAR protocol verhandelen met 0% trading fee

NEAR is een platform gebaseerd op een layer 1 blockchain. De ontwikkelaars hebben een missie om hun gebruikers te helpen eigenaar te...

Bitcoin opnieuw naar 20K, ook Ethereum en Solana dalen opnieuw

Opnieuw een daling van ongeveer 10% voor bitcoin; De prijs van Bitcoin slaagde er niet in om boven de $22.500 weerstandszone te...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 18,880.32
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,298.43
eos
EOS (EOS) $ 1.17
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447106
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.53
neo
NEO (NEO) $ 8.33
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.276583