HomeNieuwsEthereum in de laatste rechte lijn om over te schakelen van POW...

Ethereum in de laatste rechte lijn om over te schakelen van POW naar POS

Ethereum – zal naar verwachting deze zomer overstappen van het PoW naar POS consensus mechanisme, dat een aanzienlijke hoeveelheid energie vereist, naar PoS. Velen beschouwen het proces, bekend als “The Merge”, als een opstapje voor de toekomstige ontwikkeling van het project.

Een van Ethereum’s ontwikkelaars, Tim Beiko, denkt dat het toch nog wat langer gaat duren dan wat de meeste mensen momenteel verwachten. Toch schetste hij dat de stap zich in de laatste fase bevindt:

Pow naar Pos

“Er is nog geen vaste datum, maar we zijn zeker in het laatste hoofdstuk van PoW op Ethereum.”

Het is vermeldenswaard dat Beiko eerder verklaarde dat hij niet verbaasd zou zijn als Ethereum 2.0 in de herfst gebeurt. Hij heeft echter geen specifieke maand of datum genoemd.

De oprichter van EthereumVitalik Buterin – beweerde dat “The Merge” voor juli van dit jaar zou moeten plaatsvinden. Data zijn in het verleden meerdere malen naar voren geschoven, dus het blijft onduidelijk of men moet vertrouwen op dergelijke voorspellingen.

Eerder deze week doorstonden ontwikkelaars van het blockchainprotocol een belangrijke test gericht op de overgang door een mainnet “schaduwvork” te lanceren om de aankomende software te controleren en testen.

Broodnodig omwille van het elektriciteitsverbruik

Van POW naar Pos is wel degelijk nodig want volgens de laatste cijfers verbruikt het op één na grootste netwerk van digitale activa meer dan 112 Terawattuur elektriciteit per jaar – meer stroom dan de Filipijnen of België jaarlijks verbruiken.

Ethereum verbuikt op jaarbasis meer electriciteit dan heel belgie

POW = Proof of Work
POS = Proof of Stake

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,887.92
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.89
eos
EOS (EOS) $ 0.813416
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482674
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.51
neo
NEO (NEO) $ 15.52
iota
IOTA (IOTA) $ 0.216175