Home Nieuws Ethereum in de laatste rechte lijn om over te schakelen van POW...

Ethereum in de laatste rechte lijn om over te schakelen van POW naar POS

Ethereum – zal naar verwachting deze zomer overstappen van het PoW naar POS consensus mechanisme, dat een aanzienlijke hoeveelheid energie vereist, naar PoS. Velen beschouwen het proces, bekend als “The Merge”, als een opstapje voor de toekomstige ontwikkeling van het project.

Een van Ethereum’s ontwikkelaars, Tim Beiko, denkt dat het toch nog wat langer gaat duren dan wat de meeste mensen momenteel verwachten. Toch schetste hij dat de stap zich in de laatste fase bevindt:

Pow naar Pos

“Er is nog geen vaste datum, maar we zijn zeker in het laatste hoofdstuk van PoW op Ethereum.”

Het is vermeldenswaard dat Beiko eerder verklaarde dat hij niet verbaasd zou zijn als Ethereum 2.0 in de herfst gebeurt. Hij heeft echter geen specifieke maand of datum genoemd.

De oprichter van EthereumVitalik Buterin – beweerde dat “The Merge” voor juli van dit jaar zou moeten plaatsvinden. Data zijn in het verleden meerdere malen naar voren geschoven, dus het blijft onduidelijk of men moet vertrouwen op dergelijke voorspellingen.

Eerder deze week doorstonden ontwikkelaars van het blockchainprotocol een belangrijke test gericht op de overgang door een mainnet “schaduwvork” te lanceren om de aankomende software te controleren en testen.

Broodnodig omwille van het elektriciteitsverbruik

Van POW naar Pos is wel degelijk nodig want volgens de laatste cijfers verbruikt het op één na grootste netwerk van digitale activa meer dan 112 Terawattuur elektriciteit per jaar – meer stroom dan de Filipijnen of België jaarlijks verbruiken.

Ethereum verbuikt op jaarbasis meer electriciteit dan heel belgie

POW = Proof of Work
POS = Proof of Stake

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Populairste posts

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt...

Coinmerce geeft reis weg naar het WK in Qatar

Deze actie moesten we in de kijker zetten! Het Nederlandse platform Coinmerce, geeft namelijk 2x een reis voor 2 personen weg naar...

Helium community kiest voor Solana

Helium kiest solana! Het Helium-netwerk is klaar om op de Solana-blockchain te ontplooien. Dit komt omdat 81% van de community heeft...

Wat is een Ledger “Crypto”

Het verwijst naar het openbare grootboek van transacties die op de blockchain zijn vastgelegd. Simpelweg noemt men dit dus grootboek of...
bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 19,291.75
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,311.67
eos
EOS (EOS) $ 1.21
cardano
Cardano (ADA) $ 0.429932
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 27.44
neo
NEO (NEO) $ 8.78
iota
IOTA (MIOTA) $ 0.294194