HomeNieuwsBinance komt met beperkingen voor Russische klanten

Binance komt met beperkingen voor Russische klanten

Binance is de eerste crypto exchange die actie onderneemt naar aanleiding van de nieuwe crypto-sancties van de Europese Unie. Binance is ’s werelds grootste cryptobeurs als men kijkt naar transactievolume.

In een blogpost kondigde ’s werelds grootste crypto exchange aan dat het is begonnen met het beperken van zijn diensten in Rusland. Dit kwam door het onlangs opgelegde verbod van de Europese Unie op “het leveren van hoogwaardige crypto-assetdiensten aan Rusland.” Volgens de nieuwe regels heeft Binance de accounts van Russische onderdanen en daar woonachtige personen en rechtspersonen met meer dan €10.000 ($10.885) op de exchange op “withdrawal-only mode” gezet.

“Hoewel deze maatregelen mogelijk beperkend zijn voor normale Russische burgers, moet Binance de industrie blijven leiden bij de uitvoering van deze sancties,” zei de beurs.

“Wij geloven dat alle andere grote beurzen binnenkort dezelfde regels moeten volgen”

Via Binance

Om alle mogelijke mazen van het net te dichten waarmee rijke Russen sancties zouden kunnen ontduiken, zijn de EU en andere westerse landen de afgelopen weken begonnen hun focus op crypto te vergroten nu de oorlog voortduurt. Vanuit de VS kwamen er reeds sancties voor een in Rusland gevestigde crypto mijnbouwbedrijf BitRiver. Het was de eerste keer dat de VS sancties oplegde aan een crypto-mijnbouwbedrijf.

Deze acties zijn een onderdeel van het vijfde sanctiepakket van de EU tegen Rusland. In dit pakket staat onder meer een verbod op het verlenen van “hoogwaardige” cryptodiensten.

Zal dit impact hebben op de interne politiek en reacties van russen naar het Kremlin toe? Dat valt nog af te wachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,275.22
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,495.11
eos
EOS (EOS) $ 0.567492
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385752
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.23
neo
NEO (NEO) $ 11.31
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176341