HomeNieuwsGibraltar heeft nieuwe regelgeving voor virtuele activa

Gibraltar heeft nieuwe regelgeving voor virtuele activa

Het Britse overzeese gebiedsdeel Gibraltar heeft een nieuw regelgevingspakket geïntroduceerd voor dienstverleners op het gebied van distributed ledger technology (DLT). Het document gaat dieper in op de verantwoordelijkheden van crypto-bedrijven met betrekking tot bedreigingen van marktmanipulatie en handel met voorkennis.

Op 27 april publiceerde de regering van Gibraltar het 10e regelgevingsprincipe van de regulering van financiële diensten van het land. De details worden onthuld in een Guidance Note. Deze werd verstrekt door de Gibraltar Financial Services Commission (GFSC), de belangrijkste financiële regulator van het grondgebied.

Wie is er betrokken bij de nieuwe regelgeving?

De regelgeving is opgesteld door een speciale werkgroep waarin zowel overheidsambtenaren als deskundigen uit de sector zitting hadden. Het bevat o.a. operationele aangevingen om marktmisbruik te voorkomen. Van DLT-aanbieders wordt verwacht dat zij toezicht houden op de beweging van virtuele activa holdings, de publicatie van informatie die gericht zou kunnen zijn op het genereren van valse of misleidende marktsignalen. Ook moeten ze onderzoeken of algoritmisch-gebaseerde systemen worden gebruikt om misleidende gegevens rond transactievolumes te genereren.

Waar gaat men op letten?

Er worden ook vereisten gesteld dat cryptobedrijven handel met voorkennis opsporen en voorkomen en het publiek “zo snel mogelijk” op de hoogte brengen van alle relevante informatie. De voorgestelde handelsnormen omvatten ook het invoeren van maatregelen om het vermogen van liquiditeitsaanbieders en marketmakers om de activaprijzen aanzienlijk te wijzigen, te beperken.

Albert Isola is Gibraltars minister voor Digitale en Financiële Diensten. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat de geïntroduceerde maatregelen de jurisdictie zullen helpen haar toch al sterke relatie met de crypto-sector te behouden.

De nieuwe regelgeving is er vooral om marktmisbruik tegen te gaan

Meer over regelgeving?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,115.98
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,506.35
eos
EOS (EOS) $ 0.612002
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440513
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.78
iota
IOTA (IOTA) $ 0.17618