HomeNieuwsWikipedia accepteert geen crypto meer

Wikipedia accepteert geen crypto meer

Wikipedia stopt na 8 jaar met accepteren van BTC, ETH, BCH

Na een debat van 3 maanden onder haar leden heeft de Wikimedia Foundation (WMF), de non-profit organisatie achter de online encyclopedie Wikipedia, besloten om geen donaties in cryptocurrency meer te accepteren. Voor deze beslissing accepteerde WMF bijdragen in Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash.

Wie heeft dit in gang gezet?

Een Wikimedia-redacteur, Molly White, startte een discussie in de Wikimedia-gemeenschap om de beslissing om cryptocurrency te accepteren als donatiemiddel te heroverwegen. Dit leidde tot een online discussie onder leden van 10 januari 2022 tot 12 april 2022. Uiteindelijk werd er gestemd waarbij een meerderheid van de deelnemers van de gemeenschap voorstander was van het voorstel van White.

De argumenten die tegen cryptodonaties werden aangevoerd, waren onder meer onduurzaamheid voor het milieu en schade aan de reputatie van Wikimedia, omdat het accepteren van de donaties betekende dat men onderschreef waar de digitale activa voor staan.

Hoeveel leden hebben moeten stemmen?

Ongeveer 400 leden van de gemeenschap namen deel aan het debat. Nieuwe en niet-geregistreerde leden werden uitgesloten van de stemming. De Wikimedia-gemeenschap stemde voor het stopzetten van cryptodonaties met 232 tegen 94, of 71,17%. Vervolgens verzochten zij de moederorganisatie van Wikipedia om te stoppen met schenkingen in cryptocurrency.

Komt er een omschakeling naar milieuvriendelijke cryptomunten?

Wellicht kan dit bekeken worden want in 2021 ontving Wikimedia nog voor $130,000 aan cryptocurrencies. Een som die ze nu zo maar laten liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,024.96
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,515.08
eos
EOS (EOS) $ 0.611047
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440484
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.80
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175921