HomeNieuwsAlgorand stijgt met 20% na partnership met FIFA

Algorand stijgt met 20% na partnership met FIFA

Algorand stijgt met 20% na partnership met FIFA. Iedereen kent FIFA wel. Het is “een non-profitorganisatie dat zichzelf omschrijft als een internationaal bestuursorgaan van verenigingsvoetbal, futsal en strandvoetbal. Het heeft aangekondigd dat het “een sponsoring en technische partnerschapsdeal” heeft getekend met blockchain startup Algorand.

Zoals Binance Research uitlegde in een onderzoeksrapport gepubliceerd in juni 2019, is Algorand “een toestemmingsvrije, pure proof of stake blockchain die volledige deelname, bescherming en snelheid binnen een echt gedecentraliseerd netwerk verzekert.”

Het doel van Algorand is “om technische barrières te verwijderen die de mainstream blockchain-adoptie hebben ondermijnd: decentralisatie, schaal en beveiliging.”

Wie zit er achter algorand?

Algorand is gebouwd door een team van “internationaal erkende onderzoekers, wiskundigen, cryptografen en economen samen met bewezen zakelijke leiders van wereldwijde technologiebedrijven.” Het executive team bestaat uit Silvio Micali (Founder), Steve Kokinos (CEO), en W. Sean Ford (COO).

De backbone blockchain van FIFA

Volgens het persbericht dat de FIFA op maandag (2 mei) heeft uitgegeven, betekent deze overeenkomst “dat Algorand het officiële blockchain-platform van de FIFA wordt. Ze zullen aan FIFA ook een officiële blockchain wallet-oplossing leveren.” Ook zal Algorand “de FIFA bijstaan in het verder ontwikkelen van haar digitale activa strategie.”

Wat betreft de sponsorovereenkomst, wat dit betekent is dat Algorand “een FIFA World Cup Qatar 2022™ Regional Supporter in Noord-Amerika en Europa, en een FIFA Women’s World Cup Australië en Nieuw-Zeeland 2023™ Official Sponsor zal zijn.”

De aankondiging van dit partnership zorgde er dus voor dat Algorand stijgt met 20%

Volgens gegevens van Coinmarketcap, wordt $ALGO verhandeld rond $0,7016, een stijging van 19,2% in de afgelopen 24 uur.

Crypto als sponsor in de sportindustrie


Algorand is heus niet het enige crypto project dat sponsorships aangaat in de wereld van de sport. Denk maar aan FTX, Tezos , Fantom en CRO. Allemaal cryptocurrencies die sport events ondersteunen zoals het Formule1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,318.04
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,517.11
eos
EOS (EOS) $ 0.613424
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442056
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.67
neo
NEO (NEO) $ 11.87
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176247