HomeNieuwsLondense dieven op zoek naar digitale activa.

Londense dieven op zoek naar digitale activa.

Overvallers in Londen hebben het nu gemunt op houders van crypto-activa door hen te dwingen toegang tot hun rekeningen af te staan. De Londense politie is momenteel niet in staat om deze crypto overvallers aan te houden.

Hoe gaan ze te werk?

Een man werd benaderd door een groep mensen die hem cocaïne wilden verkopen. Toen hij met hen een steegje inliep om de deal te sluiten, dwongen ze hem zijn crypto-account app te openen met gezichtsverificatie

Gevolg van groeiende bekendheid

Cryptocurrencies hebben we in de afgelopen twee jaar massaal zien groeien. De wereldwijde adoptie van crypto is sinds 2019 met 2.300% toegenomen. Veel particulieren en bedrijven gebruiken crypto-activa als een vorm van betaling, terwijl anderen het meer zien als een investeringsinstrument of belegging.

Nog een praktijkvoorbeeld

Londense cafébezoeker verloor $12.000 van zijn Crypto.com-rekening.
In dit geval vertelde een slachtoffer de politie dat zijn pasjes en telefoon waren gepikt na een avondje op Café. Het gevolg was dat er $12.000 was gestolen van zijn Crypto.com-rekening. Het slachtoffer gebruikte zijn telefoon in de kroeg en dacht dat de dieven hem de pincode van zijn rekening zagen intikken.

Jammer genoeg onomkeerbaar.

Blockchain-transacties zijn permanent en kunnen niet worden teruggedraaid. Hierdoor is cryptocurrency een aantrekkelijk medium voor mensen die misdaden willen plegen. Denk hierbij aan het witwassen van geld, het financieren van terroristische daden, en nu dus ook beroving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,024.96
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,515.08
eos
EOS (EOS) $ 0.611047
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440484
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.61
neo
NEO (NEO) $ 11.80
iota
IOTA (IOTA) $ 0.175921