HomeNieuwsEthereum Classic stijgt met 26%, Miners stappen nu reeds over

Ethereum Classic stijgt met 26%, Miners stappen nu reeds over

Nu Ethereum de omschakeling maakt van (ETH) van een Proof-of-Work naar een Proof-of-Stake (PoS) consensus is er een duidelijke toename van de netwerk hashrate voor Ethereum Classic (ETC). ETC zal niet omschakelen naar het PoS algoritme. De merge of omzetting staat gepland voor +-19 september.

1 van de grotere pools geeft dit duidelijk inzichtelijk. Het gaat hier over 2miners.com. Hier kan men zien dat de netwerk hashrate voor ETC meer dan verdubbeld sinds midden juli. We gaan van ongeveer 20 Th/s tot de huidige snelheid van 47 Th/s – een nieuwe all-time high.

Etc stats 2mincers.com

Wat is ETC nu eigenlijk?

Ethereum Classic is de legacy-keten van Ethereum, nadat er in 2016 een hard fork werd gecreëerd. Deze kwam er door een splitsing in de gemeenschap over de vraag of er moest worden teruggekeerd naar de keten of moest worden overgestapt op een nieuwe keten na een grote hack.

Voor Ethereum bleek de splitsing een slimme zet. Sinds deze splitsing is Ethereum de top altcoin op de markt is geworden. Een tijdje terug werd er een all-time high bereikte van bijna $5.000 per token. Momenteel schommelt de waarde op ongeveer $1.700
Ethereum Classic is echter nooit echt doorgebroken en bleef steeds ergens in de top 20 tot 30 hangen. De maximum waarde was net geen $200.

Nieuwe Miners voor ETC

Ethereum Classic stijgt in het aantal miner. We gaan er van uit dat een groot deel van de ETH miners hun pijlen nu gaan richten op Ethereum Classic ETC. Dit onder de veronderstelling dat de huidige POW miners hun toestellen niet gaan stilzetten. Enkele kleinere kanshebbers om met de hashrate te gaan lopen zijn Ravencoin, Ergo en Callisto.

Ethereum Classic stijgt in veiligheid

Tot slot nog een extra lichtpunt. Hoe meer miners er aan ETC werken, hoe minder waarschijnlijk het is dat het slachtoffer wordt van een 51% aanval. Er is dan een veel grotere groep nodig iom de 51% meerderheid te vormen. Dit zal dus ook zorgen voor extra veiligheid op de ETC blockchain.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,318.04
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,517.11
eos
EOS (EOS) $ 0.613424
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442056
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 23.67
neo
NEO (NEO) $ 11.87
iota
IOTA (IOTA) $ 0.176247