HomeNieuwsBlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

BlackRock introduceert Blockchain ETF in Europa

Wanneer grote spelers zoals blackrock iets lanceren is er meestal heel wat aandacht. Dit is nu ook het geval. De ETF richt zich namelijk op enkele belangrijke bedrijven in de sector. Er is aansluiting met bedrijven zoals Coinbase, Galaxy Digital en Marathon Digital.

Hoe heet de nieuwe ETF?

De iShare Blockchain Technology UCITS ETF. Een hele mond vol, maar wat doet het nu eigenlijk? De ETF stelt het fonds Europese klanten in staat hun blootstelling aan de blockchainruimte te vergroten via belangrijke bedrijven in de sector.

De ETF omvat 35 verschillende blockchainbedrijven. Het grootste aandeel van de ETF gaat daarbij naar Coinbase, Galaxy Digital en Marathon Digital zoals reeds gemeld in de inleiding van dit artikel. Enkele andere bedrijven in het fonds zijn PayPal, Nvidia en IBM. In totaal is 75% van de bedrijven beurs- of mijnbouwgerelateerd, terwijl de overige 25% het ecosysteem ondersteunt.

ETF Crypto markt op weg om matuurder te worden?

Er zijn verschillende ontwikkelingen met betrekking tot ETF’s die het duidelijk maken dat er een volwassenheid van de markt op til is. BlackRock werkt ook aan een meta-gerelateerde ETF. ‘Bron Bloomberg” Er is momenteel geen update over maar verrassend is het niet, gezien de belangstelling die bedrijven uit verschillende sector tonenvoor de metaverse.

Nog even wachten op spot ETF?

De SEC wees weer een verzoek van Grayscale af om de Bitcoin Trust om te zetten in een spot ETF. Het bedrijf spande een rechtszaak aan als reactie/ De uitkomst hiervan staat pas ingepland begin 2024.

Het blijft wachten op een spot ETF

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Populairste posts

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,539.83
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,214.08
eos
EOS (EOS) $ 0.901547
cardano
Cardano (ADA) $ 0.494933
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) $ 28.95
neo
NEO (NEO) $ 18.91
iota
IOTA (IOTA) $ 0.25293